[]

Yamuk oturuyorum sanırım, ne yapmam lazım? Aramızda ftr var mı?

Hatta sorunun kaynağından da emin gibiyim. Ben liseden beri sağ arka cebimde tuğla gibi cüzdanla gezmeye alıştım. Üniversitenin sonunda teknolojinin de gelişmesiyle cüzdan taşımayı en aza indirdim, artık pek taşımıyorum çevirmede bile e devlet gösteriyorum.

Taşımak hadi neyse oturunca çıkarır masaya koyarsın değil mi yok ben sağda solda unuturum falan diye onu da çıkarmıyordum hep cebimde duruyordu.

Haliyle ne oldu ağırlık sol kalçama bindi, sağ biraz havada kaldı. Bel de biraz yamuldu haliyle.

Buna nerede ayıktım, araç kullanırken bel yastığım ile masa başı çalışırkenki sandalyemin bel yastığı kalktığımda aynı konumları alıyor. sol taraf ezilmiş küçülmüş, sağ taraf olduğu gibi duruyor. Hatta yastığı ortalayıp koysam da sağ tarafa doğru baya bi kaymış oluyor. Yani demekki sola bastırmakla kalmıyorum, baya bir kaykılıyorum da.

Bu oturuş sorununu nasıl çözebilirim şimdi de sol cebime mi cüzdan koyayım? Evet beyin bedava :(

 
bende simetri hastalığı var valla ya çöken tarafa dolgu yaptırırdım ya da öbür tarafı da çökertirim bi şekilde.


  • theseachange  (09.05.23 23:21:17) 
galiba basur için simit şeklindeki minderler işe yarıyor.


  • vizivozo  (09.05.23 23:55:03) 
Bir akıllı saat edinip yürüme asimetrisi var mı diye bakmanda fayda var. Öncelikle cüzdan kaynaklı mı skolyoz mu var, onu bi tespit et. Pilates işe yarar. Ama skolyoz ise yaş ilerledikçe sorun, kıçının minderde bıraktığı şekilden çok daha fazlasına evrileceği için işi ciddiye almanda, tedavi olmanda fayda var.


  • Mirket  (10.05.23 00:14:08) 
Hangi akıllı saat ölçüyor onu iyiymiş.

Öyle bariz bir yamukluk yok bence yoksa fark edilirdi.

Hanımı çağırdım ben yamuk mu oturuyorum dedim, yoo dedi. Şimdiye kadar da bir şey fark etmemiş.

Büyük ihtimalle oturmanın üzerinden vakit gectikce gotum gotum hafif kayıyor bir yerler.
  • ananiyimioguz  (10.05.23 00:20:47 ~ 00:22:16) 
İnsanın kendisi, eşi, dostu bilmezmiş de, eski zamanlarda terziler provalı elbise dikerken farkederlermiş insanın skolyozunun olduğunu.

Apple watchlar ölçüyor. Diğerlerini bilemem.
  • Mirket  (10.05.23 00:34:10) 
skolyozu bilmiyorum ama yamuk oturma kıl dönmesi bile yapıyor aman dikkat.


  • debian  (10.05.23 00:50:57) 
@Mirket, doğrudur valla :D hayır zaten yastık deneyimizden belli zaten var bişey de..

@debian, o da var zaten :( 10 sene önce ameliyat olmuştum, 1 sene sonra tekrar etti. 9 senedir idare ediyorum bir fırsat bulursam açık bırakma yöntemi ile tekrar ufak bir ameliyat olucam.
  • ananiyimioguz  (10.05.23 01:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.