[]

Emlakcinin evi pazarlarken yalan soylemesine karismali miyim?

Kiraciyim. Oturdugum ev satiliyor. Emlakci ara sira musterilerle geliyor ve evi anlatirken birtakim sallamasyon bilgiler veriyor. Ben de artik bunaldigimdan sadece oylece duruyorum isleri bitene dek. Soylenen yalanlari duzeltmem gerekir mi yoksa bana ne mi?

Bi de muhtemelen duzeltsem halihazirdaki ev sahibi arayip virvir edebilir.


 
Ses çıkarmaman onun söylediğini onaylaman anlamına gelir, direkt yalana ortak oluyorsun.

Ben senin yerine olsam, Emlakçıyı arayıp 'Yanımda yalan söylersen müdahale ederim. Git yalanını başka yerde söyle.' derim.
  • Mirket  (08.05.23 18:36:06) 
O anda söylediği yalanı üstünde tekrar düşünmesini sağlayan sorular sorun.


  • diyecevaplandı  (08.05.23 18:55:54) 
kiracıyken oturduğum ev 4 kere satıldı. emlakçılar iyi tiplerdi ama elbette beyaz yalanları vardı. her seferinde bozdum. el değiştirecek, sonra yalan söylediği işler üstünüze bile kalır yemin ederim...
genelde evi dolaştıktan sonra çıkarlarken söylüyordum. bi de mutlaka arkalarından siz de takip edin, kendi hallerine bırakmayın bence.

  • gadlemler  (08.05.23 19:08:40) 
Söylemen iyi olur ama vicdani olarak senin üstüne vazife değil, yeni kiracının gelip sana sorması gerekir. Sorarsa senin söylemen gerekir.


  • abi bi dizi buldum on numara  (08.05.23 19:09:07) 
karşı taraf sana da inanmayabilir. Ben öyle bir durum yaşadığımda gelenler "ev güzel ısınıyor mu, rutubet var mı" vs. diyorlardı, ön taraf cidden soğuk oluyordu az güneş alıyordu falan ama ben öyle diyince kötülüyormuşum satılmasın diye diyormuş gibi oluyordu.


  • nhk ni youkosu  (08.05.23 19:39:24) 
elbette karismalisin.

bariz yalansa elbette. yoksa komsular iyidir kötüdür filan göreceli.

ama depremde hic zarar görmedi diyorsa ve zarar varsa, camlar yeni degisti diyorsa ve aslen 10 sene önce degistiyse filan bunu söylemelisin.

ben bana almanyada yalan söyleyen emlakciyi sikayet etmistim. ses kayitlari vardi elimde, yanlis bilmiyorsam 6 ay ceza almisti.
  • bora benim lan aslında  (08.05.23 20:12:51) 
Eğer karışırsan müşterinin küçük bir indirim alma beklentisiyle oturup emlakçıyla ve ev sahibiyle seni çekiştireceğinden emin olabilirsin.
Türkiye'de kimseye durup dururken böyle bir iyilik yapılmaz.

  • hebanon  (08.05.23 23:58:19) 
Durup dururken iyilik yapma +1
Zaten evi almaya karar veren kişi seninle de konuşur, sadece emlakçının soyledigiyle evi alıyorsa onun problemi

  • mey17  (09.05.23 09:09:06) 
Karışsan emlakçı o yalanları senin olmadığın ortamda söyleyecek. Ben olsam müdahale etmem ama emlakçıya da o kadar uydurmaması gerektiğini mesajla veya telefonda açıkça söylerim.

Ben kiracılı bir ev alma durumdayken direk kiracının kendisine sorular soruyorum. Evin eksilerini ve evden oturmaya devam etme/çıkma durumlarını anlatıyorlar. Ciddi alıcı kiracı ile de konuşur zaten, soru sorulursa cevap verirsin.
  • Lethe  (09.05.23 09:55:30 ~ 10:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.