[]

sirketler icin vizyon, misyon ve hedef neden onemlidir?

bana cok sikici ve anlamsiz geliyor bu konular.

sey gibi geliyor bana, seni ise aliyoruz is yaparken sunlara dikkat et gibi. tamam da gunluk telas ve rutinde kimsenin umurunda olmuyor ki o misyon, vizyonlar. yanlis miyim?

misyon, vizyon, hedefini yazmayan bir sirketin ne gibi zararlari olabilir?

 
bir süre sonra amaçsız kalıp tekrara düşüp kopma diye var onlar.
hedefsiz yaşanmaz. herkesin bir hedefi var bireysel olarak.
şirketlerin de öyle, çooook ileride neyi hedefledikleri, bu hedefe giderken hangi yollardan geçmek istedikleri aşağı yukarı belli olmazsa kişiler de şirketler de savrulup gider.
hedef koymaktan çok doğru hedef koyarak ilerlemek başarılı olduğunuzun kanıtıdır.
gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin hedefsiz olmaz kısaca.
  • erty_ksk  (08.05.23 15:21:30) 
Abi çok yanlış düşünüyorsun. Bunların olmadığı şirketler ömür boyu büyüyemez, küçük kalır, hatta geriler. Bir patron düşün. Vizyon yok. Ayda 10 milyon lira kazanıyor. Bu adam istese ayda 20, 30 milyon kazanabilir. Günü kurtarmaya çalıştığı için büyüyemiyor. Günü kurtarmaya çalışan insan yaptığı işin kalitesini umursamaz. İşte kalite yoksa müşteri kaybedersin. Bunlar zincirleme bir sürü şeyi etkiliyor.


  • dissendium  (08.05.23 21:14:46) 
Yazma kısmına bir şey ekliyim. ISO vs gibi bazı standartlar onları yazmayı zorunlu kılıyor. Tr büyük kurumsal şirketler vs haricinde çoğunun yazılma amacı o oluyor


  • yazdonumu  (08.05.23 21:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.