[]

Ev için sinyal arttırıcı önerisi

merhaba evimizde turk telekom internet var ama büyük odadan uzaklaştıkça çekmiyor. daha önce sinyal arttırıcı kullanmadığımızı için çekincelerimiz var neye göre alalım hangisini alalım gibisinden. sinyal arttırıcı çekmeyen odaya mı konulur? bunu yaptık diyelim modemin gücünü düşürür mü normal çeken odalar için?
siz hangisini önerirsiniz?



 
Ben xiaomi aldim, iyi.


  • logisticsmanager  (08.05.23 13:29:31) 
bu işin kesin çözümü bu:
www.tp-link.com

Sinyal güçlendirici orta noktaya konur. Modemle çekmeyen odalar arasında bir prize. Bir taraftan aldığı sinyali tekrarlayıp kendi yayıyor öyle düşün.
  • nhk ni youkosu  (08.05.23 13:32:37 ~ 13:33:03) 
@nhk ni youkosu hocam bu modem değil mi? ethernet kablosu falan diyor ben anlamadım.


  • atina  (08.05.23 13:36:29) 
sitesinde açıklıyor ama şöyle, elektrik hattı üzerinden interneti iletiyor. İki priz kaplaması dert olabiliyor ama uygun priz varsa mesela modemin olduğu odada ilk cihazı fişe takıyorsun, sonra modemden bu alete ethernet kablosu takıyorsun. (interneti bu şekilde aldı)

Sonra o çekmeyen en arka odaya gidip alıcı cihazı prize takıyorsun. İnternet ikisi arasında neredeyse kayıpsız iletilmiş oluyor. Arka odaya ethernet kablosu çekmek gibi, ama elektrik hattını kullanıyor. Bu alıcı cihazın sadece ethernet çıkış vereni de var, wifi yayanı da var ben wifi'lı olanın linkini attım. Ben onu eski evimde kullanmıştım. Evde iki wifi oluyor aslında aynı isimle aynı ağ gibi gösterip aletlerin otomatik geçiş yapmasını da sağlayabiliyordun ama nasıl tam hatırlamıyorum şimdi.
  • nhk ni youkosu  (08.05.23 13:40:32) 
@nhk ni youkosu tesekkur ederim. peki xiaomi olsun ya da sizin bahsettiğiniz cihaz olsun farketmeksizin ilgili cihazı prize taktığımda ana modemin gücü düşer mi?


  • atina  (08.05.23 14:41:30) 
düşmez. Olanı alıp tekrar yayıyor bunlar.

Biz Türkçe'de "telefon çekmiyor, internet çekmiyor" diyoruz evet ama öyle bir vakumlama etkisi yok ahah :D gelen dalgayı alıyorlar sadece.
  • nhk ni youkosu  (08.05.23 14:49:35) 
bir kere paraya kıyıp tplink mesh cihazı alın 2’li. modemin kendi wi-fi’sini kapatın, sonsuza kadar sorun çözülsün. hem de farklı bir wi-fi ismi (ssid) olmadan.


  • orient blue  (08.05.23 15:14:01) 
@orient blue inanın çok pahalı ve bizim bütçe maksimum 250 civarı. onda da sadece bu ürün var.

(git:www.trendyol.com )

o da iyi çeker mi bilmiyoruz.
  • atina  (08.05.23 15:22:09) 
Wireless tekrarlayicilar da var. Sadece price takiyorsunuz, arayuzune baglanip interneti veren router a baglanmasi icin normal wireless sifrenizi yaziyorsunuz, o da kablosuz baglanip kablosuz yayinliyor. routerdan gelen sinyalin cekmedigi yerlerde tekrarlayicinin wirelessina baglaniyorsunuz sorun cozuluyor. benim evde TP Link TP-LINK RE220 var gayet memnunum.


  • kartonpiyer  (08.05.23 15:34:20) 
@kartonpiyer hocam işte bu teknolojiyi daha önce kullanmadığım için bilmiyorum. sinyal güçlendirici, menzil arttırıcı,wireles tekrarlayıcı vs. birsürü değişik ismi var. bizim sorunumuz 170-180 metrekare bir evin uctan uca çekememesi sorunu. modemimiz eski bu iyi bir çözüm olur diye denedik açıkçası.


  • atina  (08.05.23 15:40:52) 
Abi bana neden tik vermedin bilmiyorum ama ben xiaomi kullaniyorum, hizi düşürse de işe yarıyor. Ben de burada sorarak almıştım, kurulması baya basit ürün.

Paran yoksa başka da çözümü yok zaten. Paran varsa söylenen ürünler tabiki daha iyi.
  • logisticsmanager  (08.05.23 16:36:23) 
@logisticsmanager sadece marka ısmı ve ıyı dedıgın ıcın vermemıstım. Cunku bırcok soru sordum. Yıne yazmıssın tesekkur ederım. Bu arada hız dusme olayını arkadas yukarda yazmıs. Dusurmuyormus. Sen ıse dusuruyor dıyorsun. Anlamadım. Bağlantı mı kopuyor noluyor


  • atina  (08.05.23 17:22:26) 
sorudaki gibi "normal çeken odalar için" düşürmüyor değişen bir şey olmuyor.

logisticsmanager arka odaya ulaşan hız modemin olduğu odadakinden düşük demek istemiş, o olabilir.
  • nhk ni youkosu  (08.05.23 17:25:45 ~ 17:26:16) 
Baglanti kopmuyor, sadece xiaomi ile bağlandığın zaman sana modemden aldığın hızı veremiyor. Yoksa bir sorun yok. Ama bende zaten 500mb hız var haliyle bir önemi olmuyor çok.


  • logisticsmanager  (08.05.23 17:33:24) 
eğer powerline aktarıcı kullanacaksanız kullandığınız prizlerin aynı fazda olması gerekir. değilse çalışmaz veya çalışsa bile stabil bağlantı olmaz. mikrotik markasının powerline ürünlerini kullanıyoruz çifti 3000 tl civarında fiyatları ama performansı gayet iyi.


  • bravoteam  (08.05.23 17:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.