[]

Kiracıyı yasal yolla çıkarma

2017 yılında Annem'e ait evin kiracısıydı. Annem 2021'de evi bana devretti. Bu kiracı o saatten sonra benim hesabıma eft yaptı. Kira sözleşmemiz yok, annem de yapmamıştı. Bu kiracıya 1 sene önce evi satacağımı ve temmuza kadar boşaltmasını söyledim. Kendim de kiradayım ve ev sahibime temmuzda çıkacağımı söyledim. Aralık ayında evi satışa koyduk ama içinde kiracı olduğu için evi satamıyoruz ne yazıkki. Ben bu kişiye evi temmuzda boşaltacağına dair söz verdiğini, tahliye sözleşmesi imzalatmak istediğimi söyledim. Tüm çabalarıma rağmen tahliye sözleşmesini imzalamayı reddetti. Emlakçının söylediğine göre "ihtiyaçtan tahliye" davası için ihtar çektikten sonra 6 ay beklemem gerekiyor dava için. Internetteki araştırmalar da ise ihtardan 1 ay sonra açabileceğime dair bazı kaynaklara ulaştım. Dava süreci de 1.5 yıl sürebilir diyor. Bu durum beni ekonomik olarak bayağı zora sokacak çünkü çok komik bir rakama oturuyor arkadaş.

Bu meseleyi en kolay yolla nasıl halledebilirim acaba? Bir miktar para teklif etmeyi de düşünüyorum ama kabul etmezse ne yapabilirim acaba?
Not: Bir kiracınız varsa hemen dava açın arkadaşlar. "Güvenilir insan, sözünü tutar çıkar." demeyin. Uğraşırsınız.

 
Bir miktar para olayi en mantıklısı.
Yoksa başka bir çözümü yok dava dışında.

  • logisticsmanager  (06.05.23 23:00:19) 
kendin oturacaksan olsan bile (ailemin öyle bi durumu var şu an) ihtar çekip sonra dava açıyorsun. Satacağım demişsin o onun umurunda olan bir şey değil. Ben varken sat kiracılığım devam eder diyordur kiracı. Ki mesela teyzem geçenlerde zar zor bi ev aldı, kiracılıydı. Kiracıya 1 yıllık kirasını verdi de anca tahliye taahhütnamesi aldı bir ay içinde çıkardı. Tabii satan kişi de kiracılı ev olduğu için biraz daha ucuza satmak zorunda kalmış kimse uğraşmak istemiyor vs.

Yani büyük ihtimalle ya kiracına para verip çıkmaya ikna edeceksin veya evi daha ucuza satacaksın iki durumda da sen zararlısın evet. 'Güvenilir insan' muhabbeti bu hükümet döneminde kalmadı çünkü herkes tuttuğunu öpüyor. Mesela kiracı açısıdan bakarsan 15 bine 1+1 evler görüyordur ve emlakçı + 1-2 depozito + taşınma parası verecek kötüce bir eve. O da kalabildiği kadar kalmak istiyor.
  • nhk ni youkosu  (06.05.23 23:20:13 ~ 23:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.