[]

Araç boya koruma, canlı gösterme, cila, temizlik nasıl yaptırılmalı?

Siyah renkte bir arabamız var. Çok çabuk kirleniyor, sık temizletsem bile canlı ve parlak durmuyor. Bu konularda cahilim. Arabayı güzel, canlı ve temiz gösterecek, üstündeki boyaya zarar vermeyecek, boyayı koruyacak neler yaptırmalıyım? Bunu yaptırırken nelere dikkat etmeliyim? Nerede yaptırmalıyım? Kazıklanmadan işim içinden nasıl çıkarım? Yaklaşık maliyet ne olur?

Tavsiyeleriniz çok değerli olacak.


 
borz plus'a götürüyorum ben. güzel yapıyorlar. benim araba da simli lacivert.

önce pasta ve cila. sonra da seramik kaplama yaptırdım. 7000 lira vermiştim. şimdi nedir bilmiyorum.
  • alperz  (06.05.23 09:34:26) 
Yaz ve kış mevsimlerine girerken boya koruma yaptırıyorum. aracımın bagajında sonax ıslak sprey cila var. yıkama sonrasında kurulamadan önce arabama sıkıyorum onunla birlikte kurulama yapılıyor. siyahın var derdin var :)


  • obscure  (06.05.23 10:16:35) 
siyah araç kullanırken ben de hatırlıyorum bunun kolay bir yolu yok. özellikle aracın dışarıda duruyorsa temiz tutman imkansız gibi bir şey. o yüzden boşuna boya koruma falan yaptırma, ara ara pasta cila yaptır en azından 1-2 gün gözüne güzel görünsün.


  • roket adam  (06.05.23 12:23:52) 
İyi bir wet coat da işinizi rahatlatır cilaya ek olarak


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (06.05.23 12:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.