[]

Gün içinde alacağım kaloriden az alsam ama karbonhidrat yesem?

Arkadaşlar selam,

Zayıflama sürecinde sizleri sorulara maruz bırakıyorum, kusura bakmayın.

Günlük kalori hesaplaması yapıyorum ve almam gerekenden az almaya çalışıyorum kilo vermek için. Fakat bazen dışarıda oluyorum ve proteinli besinlere erişimim zor oluyor, gün içinde aldığım karbonhidrat miktarı oransal olarak (protein ve yağ bazlı) çok fazla oluyor.

Diyetisyenim eğer oranı korumazsam kilo veremeyeceğimi söylemişti, böyle mi? Yani haftada 2-3 gün karbonhidrat miktarının fazla olması, bana ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur. Nedenini bilirsem daha çok dikkat edebilirim (pahalı da olsa proteinli ürünler almak, yanımda yemeğimi taşımak gibi )

İF yapıyorum bu arada, 16-8

 
Kalori açığı oluşturduğun sürece her şekilde kilo verirsin ama proteinden fakir beslenirsen kas kaybı da olur zayıf ama biçimsiz bir vücudun olur.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (04.05.23 20:56:07) 
ipucu insulin

karbonhidrat kan sekerinizi spike yaptirir ve yag depolama miktarinizi yukseltir, insulin nedeniyle

kacabildiginiz kadar kacin, kacamiyorsaniz bilimsel olarak yemeklerde once salata sonra protein sonra karbin tuketilmesinin kan sekerinde anlamli bir kontrol sagliyor.

salataniza mutlaka sirke ekleyin.

ekmek yiyerek de kilo verirsiniz ama daha formsuz gozukursunuz

karb kesilerek yada azaltilarak verilen kilonun fizige yansimasi daha formlu olur.

kisaca sole anlatayim

3 yumurta yediniz diyelim 350 cal

bir simit yediniz o da 350 cal

teoride ayni kalori

pratikde simit kan sekerinizi aniden yukselterek insulin salgilatti ve yag depolama aktif hale geldi, ustune ustuk 3 saat sonra sole bi iciniz ezildi aciktiniz

ama yumurta kan sekerinde anlamli bir yukselmeye neden olmaz, ustelik en 5 saat kendinizi tok hissettiniz.

butun mesele bu aslinda

kan sekerini kontrol altina aldikca, acikmalar, seker istekleri, aksam yemeden duramiyorumlar da bitiyor.
  • cairo  (04.05.23 21:59:34) 
kaleci +1
alınan-verilen kalori dengesini verilen lehine tuttuğunuz sürece yağ/protein/kh farketmeksizin kilo verirsiniz. uzun vadeli orantısız kh alımı olursa mineral, vitamin ve esansiyel aminoasit eksikliği olabilir sadece.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (04.05.23 23:41:58) 
Kilo vermek tek başına kalori açığı işi değil, hormon işi de aynı zamanda, vücudunuz yüksek insülinle boğuşurken yağ yakamazsınız. Vücut yağ yakmak yerine bazal metabolizmanızı kısar, enerji gereksinimi azaltır. Eğer hormonlarınız dengeli değilse vücut enerji ihtiyacını yağlardan karşılamak yerine enerji ihtiyacını azaltmak yönüne gider. Bu da kas kaybı ve metabolizmanın yavaşlamasıdır. Ama vücudunuzdaki yağlardan veremezsiniz.
Cairo +1

Vücut eğer insülin ataklarından dolayı sürekli açlık hissediyorsa bu durumda bu durumda depodaki yağları korumak için ve büyütmek için elinden geleni yapıyor.
  • zimbirik  (05.05.23 08:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.