[]

apple usa'den türk kartıyla alışverişte taksit ve tax sorusu.

1.
taksit seçeneği yok alışverişte. toplam 900 dolar ödeme yapacağım.
bu 900 dolarlık ödemeyi daha sonra akbank ya da enpara ile taksitlendirebilir miyim?

bankalarda böyle bi hizmet var biliyorum ama kaç taksit yapmaya müsade ediyor bilmiyorum.

2.
900 doların 70 doları tax. çıkarken türk vatandaşı biri bu vergiyi iade alabiliyor değil mi?

teşekkürler.

 
1. No. Yurtdışı alışverişlerine taksit yapılamıyor.
2. Fatura çıkış yapacak kişinin adına olmalı ve çıkış yapacak kişi 3 aydan uzun bir süre kalmamış olmalı (en azından avrupa için böyle)

  • giovanne  (04.05.23 20:31:11) 
1. yurt dışı harcamalarda taksit olmaz.
2. abd'de her eyalette vergi iadesi yok. alışveriş yapmadan önce detaylı araştırın.

  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (04.05.23 21:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.