[]

istanbul'u tercih edecek bir öğretmen adayı için

Hangisi en uygun olur? Kira ödeme sıkıntısı söz konusu değil, ulaşım, hayat vs ile ilgili görüşler. Nişanlı olduğum hanımefendi bir 6 ay kadar kendi başına oturacak, daha sonra ben de yanına gideceğim. Şimdiden sevgiler

Beykoz
Beyoğlu
Sarıyer
Küçükçekmece
Kağıthane
Ümraniye
Bahçelievler
Avcılar
Bağcılar
Sancaktepe
Başakşehir
Güngören
Esenler

 
Mahalleler önemli. Mesela Beyoğlu muhtemelen sizi zorlayacak bir veli profiline sahiptir.

Sancaktepe, Esenler gibi merkeze fazlasıyla uzak yerlere hiç yanaşmayın. İnsanlar senelerce oralarda çakılı kalıp tayin kovalamaya çalışıyor.

Ümraniye’deki mahallelere bakılabilir, potansiyel var gibi.

Başakşehir’den de uzak dururdum.

Beykoz çok büyük alan. Yine mahalleye göre değişir. Fakat ben tercih etmezdim. Kırsal yerleri çok.

Kağıthane velisi de zorlar gibi geliyor.

Sarıyer’e de bakabilirsiniz.

Diğer yerleri bilmiyorum.
  • ruhen hastayim ben  (04.05.23 11:46:28 ~ 11:46:44) 
avrupa yakası daha kalabalık, her türlü anadolu yakası derdim.

Beykoz en mantıklısı gözüküyor.
Avrupa yakası için ise Sarıyer
  • nuisance  (04.05.23 12:05:57) 
Beyoğlu'nun yarısı çok iyi yarısı çok kötü mahallelerden oluşuyor. Tayin için açık olan yerler büyük ihtimalle kötü taraflarıdır. Tüm ailesi uyuştucu satışıyla, başka kriminal işlerle geçinen çocukların öğretmeni olmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu listeden en seçilecek yer Sarıyer, onu Ümraniye, Kağıthane ve Beykoz takip ediyor sırasıyla. Ama yine de hangi mahallede hangi okul olduğu bu ilçelerde bile belirleyici.

Küçükçekmece, Avcılar, Bağcılar, Sancaktepe, Başakşehir, Güngören, Esenler ve Bahçelievler İstanbul'un İstanbul gibi olduğu yerlere uzak semtler. İstanbul dışındaki bir şehirde bu ilçelere göre daha İstanbul bir hayat yasamanız olası.

Sancaktepe'de eğer güzel bir kira verirseniz havuzlu, spor salonlu güzel bir sitede yaşayabilir ve okul nerede olursa olsun okuldan sonra daha temiz, düzenli (belki de sıkıcı) bir hayata kavuşabilirsiniz.

Arabanız olup olmadığı, bekar veya aile olmanız gibi durumlar da tercihiniz üzerinde etkili olabilir. Fikir alırken bunları da belirtmenizi öneririm. Mesela bekar bir insan Beyoğlu'nda kendine daha keyifli bir hayat kurabilir ama çocuklu bir insan için çirkin bir hayat olur Beyoğlu genel olarak. Parkları, oyun alanları diğer semtlere göre daha az. Kafeleri, barları, tarihi yerleri, sosyal hayatı diğer semtlerden daha fazla.
  • michael_knight  (04.05.23 12:09:23 ~ 12:11:30) 
araba varsa sarıyer ve beykoz güzel

bahçelievler/bakırköy de sakin yerler var toplu taşımaya da yakın
listede olmayan fatih ve üsküdar merkezleri yine canlı, ulaşım sorunu olmayan yerler
tabi düzgün mah. seçmek gerekiyor
  • bir soru sorcam  (04.05.23 12:22:58) 
beykoz'dan riva'ya ulaşım nasıl acaba, bilginiz var mı?


  • kolunu bukerim ama  (04.05.23 13:11:07) 
bunlar arasında net beykoz. daha sakin ve stressiz bir yaşantın olur. listedeki yerlerin çoğu hem kalabalık, hem insan kalitesi açısından korkunç bölgeler.


  • sir gawain  (04.05.23 13:39:48) 
Ben de Beykoz ve Sariyer diyorum. Diger yerlerde akil sagliginizi korumaniz cok zor.


  • balpolen  (04.05.23 15:52:13) 
mahalle bazında seçme şansınız varsa bahçelievler ilçesinin bahçelievler mahallesini hem yaşam hem okul öğretmenliği olarak tavsiye ederdim. diğer mahallelerinin esenler'deki, bağcılar'daki mahallelerden farkı yok.
genel ilçe bazında sarıyer ve beykoz diğerlerinin çok önünde.

  • Piyano piyano bacaksız  (04.05.23 15:59:34 ~ 16:00:04) 
istanbulda ilçe söylemek çok bir şey ifade etmiyor bana göre. şişli'de çalışıyorum 4 okul yan yana bazıları aşırı zengin, bazıları mülteci, bazıları roman. avr yakası geneli böyledir diye düşünüyorum. yine de beyoğlu'na hala sempatik bakıyorum. ist göbeği zaten ulaşım gibi bi dert yok ev ve okul yakın olursa ulaşım tercih etmezsin her saat yürüyerek ulaşım sağlanabilir. sonrasında sarıyer olabilir. sarıyerde ulaşım sağlarsın ama karşısındaki beykoz...ımm beykoz bayağı köy. aile binaları. akşam olunca araç bulamazsın. ancak müstakil evinde araban varsa yaşaman kolay olabilir. aksi halde sabah sokak köpekleri yüzüne yüzüne havlar korkmasan da korkarsın. otobüs bekleme olayı yıpratır. iklim bile değişiyor orada.
listeyi illa ki donatmak lazımsa şişli'deki durumdan bazen şikayetlenmeme rağmen 1. tercihim kesinlikle beyoğlu olurdu. hele kira derdi yoksa miss
2- sarıyer; sarıyer dediysek ayazağa demedik, hacıosman metrosu dolayları
3- ümraniye; burda konum muhim ama geneline ulaşım var. ayaklı akp, öyle bir semt. ama yabancı nufus avr yakasındaki kadar yoktur.
4- bahçelievler; buranın elit bölgesi çok iyi. ulaşım 7/24 vardır. tr gelen göcmenlerin ilk adresi Yenibosna'ya komşu
5- beykoz; sosyal ortam yok. her şeye rağmen yeşillikli ve sakin bir muhit. yazın börtü böcek olur.

ilk atama sanırım bu. iyi okullar açılmış dediler. hakkınızda hayırlısı olsun

not: 3 ve 4 arasında kararsız kaldım. okula göre değerlendirebilirsiniz.
  • ala09  (04.05.23 18:53:23 ~ 18:55:11) 
Beykoz haricinde geri kalan hiç bir yer bana göre istanbul değil.
Beykoz da merkezi noktalara uzak ama en azından daha huzurlu ve karadenizli mahalle kültürü olan bir bölge.

  • deepex  (04.05.23 19:43:05) 
Beykoz ve sarıyer açık ara önde diyorum ben de.


  • invictae  (04.05.23 21:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.