[]

Kulak Yıkama Öncesi Gliserin Kullanımı

Merhabalar,

Kulağımda bazen tıkanıklık hissi olduğu için kbb doktoruna göründüm.
Yıkama öncesi, 7 gün boyunca her iki kulağa da 10'ar damla sabah, 10'ar damla akşam gliserin uygulamam gerekli görüldü.
Fakat kafamı kaldırdığımda çok geçmeden kulaklarımdan aşağı bir gliserin akışı oluyor.
Gliserin çok amaçlı bir kimyasal olduğundan prospektüsü yok.
Sormak istediğim iki şey var;
Kulağın tekine 10 damla damlattıktan sonra gliserin uygulanmamış kulağımın üzerinde yatarak ne kadar süre beklemeliyim?
Doktor direkt yıkatmamı önerdi, başka da bir şey söylemedi. Kulak yıkatmayı önerir misiniz?

Edit: Daha önce hiç kulak yıkatma ya da vakumla çektirme gibi bir işlem yaptırmadım. Doktorun vakumla çektirme gibi bir işlemden bahsetmeme, direkt yıkanacağını söyleme sebebi kulağımda biraz fazla kir birikmiş olması olabilir mi?

Edit 2: Araştırdım ve kulak yıkamanın eski bir yöntem olduğunu, doktorların önermediğini öğrenmiş oldum. Vakumla temizleme için yeni randevu aldım. Cevap verenlere teşekkürler.

 
Yıllar önce kulak tıkanması sebebiyle gliserin kullandım. Birine damlatıp 1-2 saat bekletip diğerine damlatıyordum. En azından akşam o şekilde yapabilirsiniz.aksa bile belli bir süre orada kaldığı için yumuşatır. Sabah fazla bekletemezsiniz muhtemelen ama yine akmayan kısmı biraz yumuşatacaktır.

Ben gliserin kullanımından sonra yıkatmadım kulağımı. Yumuşayınca kendi kendine duşta vs temizlendi baya. Yıkatma kısmına bir şey diyemeyeceğim o yüzden.
  • yazdonumu  (03.05.23 00:17:12) 
Merhaba geçmiş olsun,
Benim de sol kulağım duymamı engelleyecek kadar tıkanmıştı. Benim doktorum günde 2 kez 10 damla oksijenli su damlatmamı istedi. Damlatınca 3-4 dk kadar köpürme sesi geliyor, sonra emiyor, akma gibi sorunlar olmuyordu. İsterseniz doktorunuza ulaşıp, o alternatifi de sorabilirsiniz.

  • ceo07  (03.05.23 09:28:08) 
yıkatma denen işlem eskiden yapılıyodu sanırım. artık vakumla çekiyorlar kiri. bende kronik olarak bu sorun var, her yıl düzenli gidip temizletirim. bazen başka bi şey için gittiğimde kulağıma da bakıyodu kbb doktoru ve dolu deyip temizliyodu. yani son 3-4 senedir hiç gliserin kullanmadan direkt temizlettim aslında. en son birkaç sene önce gliserin kullanmışımdır. sanırım gliserini biraz da canın acımasın diye veriyorlar. ama açıkçası çok da acıtan bir şey değil bence, zaten en fazla 5 dk süren bir işlem totalde.

gliserin kullandığımda da bi kısmı dışarı akıyordu, o kadardan bi şey olmaz sanırım. gitmesi gerektiği kadar gidiyordur. bir de 7 gün çok uzunmuş, bana en fazla 3-4 gün kullandırırlardı. tabii farklı bi durumdan dolayı 7 günü özellikle söyledilerse bilemiyorum, yanlış yönlendirmiş olmayayım.
  • nathanieltroy  (03.05.23 11:46:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.