[]

Spor sonrası ağrınız varsa, o gün spor yapıyor musunuz?

Bi gün önceden spor yapmışsınız, o gün de kaslarınız ağrıyor diyelim. Ağrınız olduğu gün spor yapar mısınız?




 
Ağrı önemli bir konu değil antrenmana başladıktan 5 dakika sonra hissetmezsin zaten olumsuz bir sonucu da olmaz ama bi nedenle acı varsa antrenman yapılmaz.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (02.05.23 22:53:15) 
Şiddetli anormal bir ağrı ise dinleniyorum. Genelde etkilemiyor yapıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (02.05.23 22:58:06) 
Ağrıya göre değişir.
Misal bugün sol elim aciyordu. Squat yaptim, overhead press de yaptım ama son sette aci biraz artti, bıraktı.

Bir de yapilan spora göre de değişir. Ben güç çalışıyorum. Haliyle çok yorgunsam performans almak zor. O noktada yapılan egzersize de bağlı.
  • logisticsmanager  (02.05.23 23:18:57) 
Bogaz agrisi vs. disinda evet. Dizimde agri olmadigi gun az mesela. Spor yapmaya devam ediyorum spor yapmaktan kaynaklanan kas agrilarim oldugunda.


  • buf-e kür  (02.05.23 23:48:03 ~ 23:48:28) 
Hamlama agrisiysa spor yapiyorum, hic olmadi esneme veya pilatesle kaslari rahatlatiyorum. Hatta ara sonrasi tekrar basladim spora bu aralar, agrilarim oldu dediginiz gibi, yine yaptim sporumu. Yapmayinca daha da kotuye gidiyor cunku. Bence.


  • mor oje  (03.05.23 00:08:35) 
Ben böyle sorulara hep kendim gibi düşünüp cevap verdiğimi fark ettim ama bu yanlış tabii zira bazı farklılıklar olabilir. Yani ağrının nedeni de önemli aslında, misal yeterli ve doğru bir recovery süreci geçiriyor musun? Yani antrenman sonrası yeterli kaloriyi makroları alıyor musun kaybettiğin suyu tuzu yerine koyuyor musun ya da ne bileyim uykunu alıyor musun, bunlar da mesela iyileşme sürecini başarısız geçirdiğinde ağrıya neden olabilecek şeyler ve zamanla süreç içinde overtraining'e de neden olabilecek detaylar.

Biraz daha açmak gerekirse; Merkezi sinir sistemi sempatik ve parasempatik sinir sistemi olarak iki kola ayrılır biliyorsunuz, bu bir terazinin iki kolu gibidir; sempatik sinir sistemi sen hareket halindeyken, çalışırken, vücudun stres yüklendiği anlarda devreye giren koludur, antrenman yapmak da burayı etkiler. Burayı ne kadar kullanıyorsan "aynı derecede" parasempatik sistemi de kullanman lazım, o bölge de vücudun dinlenik haldeyken devreye giren sistemidir. Sempatik sistem stres yüklendiğinde sen iyi beslenerek ve dinlenerek parasempatik sistemi yüklersin, yani çalışarak ve dinlenerek bu teraziyi sürekli dengede tutman gerekir. Eğer çok çalışırsan ve iyi beslenmez ya da dinlenmezsen ağrıların olur. Yani iyi beslenmekten kasıt da sabah 2 tane yumurta yedim şeklinde değil; kasa verdiğin her bir hücre hasarını iyileştirecek miktarda protein karbonhidrat ve yağ makrosunu hesaplayıp almak gerekiyor. Aksi durumda bu ağrılar sürekli hale gelir, bu da "sen bir şeyleri yanlış yapıyorsun" anlamına gelir.

Dediğim gibi bunun dengesini kurmak önemli. Ben görüyorum mesela deli gibi antrenman yapıp dünyanın en dandik beslenme rutinine sahip çok insan var, yaptıkları bu sporların mesela 1 gram faydası olmuyor, bilakis zarar aslında. Düzgün bir beslenme alışkanlığı olmayan birinin spor yapması gerçekten de de faydadan çok zarar verir. Bu üstelik sadece fiziki değil zamanla overtraining sürecine girerek psikolojik olarak da olumsuz etkileri görülür, o nedenle her şeyi bir denge içinde yapmak gerekiyor.

Bunların bir kısmını senin için söyledim ama bütünü genel içindi bu arada.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (03.05.23 00:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.