[]

nikotinsiz elektronik sigara zararlı mıdır?

hiç bilmediğim bir konu, nikotinden bağımsız elektronik sigara zaten normal sigaradan kat be kat daha zararlı diyebilir miyiz?




 
Diyemeyiz. Bilimsel olarak bir desteği yok ikinci cümlenin. Tam tersi için kanıtlar var.


  • logisticsmanager  (02.05.23 22:04:41) 
Hic zararsiz degildir illa ki az da olsa zarari vardir. Ama normal sigara kalbe kazik sokmaksa e sigara parmaga kiymik batmasidir.

Bu arada aslinda olay likit olarak ne ictiginiz. Turkiyede merdiven alti uretim alirsaniz parmaga kiymik batmasi benzetmesi parmagin kirilmasina donebilir.
  • floydian  (02.05.23 22:36:48) 
Sunu suraya bırakayım once

assets.publishing.service.gov.uk

Uzunca bir asset ama 5 . Sayfasında kısaca not etmiş,elektronik sigara yuzde 95 daha az zararlıdır.

Buna karsılık elektronik sigara kullandığımı gören herkes abi doktorum soyledi bu daha zararlıymış,bizim yiğenin ciğerleri su topladı gibi basma kalıp yorumlarda bulunuyor,evvelden uğraşıyordum ama evet evet oyledir diyip devam ediyorum.oldukca uzun zamandır deneyimliyorum ve geniş bir kullanıcı kitlesiyle muhatap olarak iki sey soyleyebilirim.
1-Uzun sure kullanımda dis etinde cekilme yapabiliyor,ben bunun surekli emme hareketi yapılmasıyla alakalı oldugunu dusunuyorum,
2-salt nikotinin yan etki olarak ,kalp ilacı kullananlarda olumsuz etki gösterebiliyor,benzoic asit etkisi vs.

Sigara sagliğa zararlıdır,demeyi unutmayalım.
  • duptıs  (03.05.23 00:29:02) 
Yanıp da dumanını akciğerinin içine çektiğin bir şeyin, özellikle de gözle görülebiliyorsa çok zararlı olması dışında bir etkisi olabileceğini düşünmüyorum.

Şu anda sigaradan çok daha az zararlı gibi bir bilgiye ulaşılsa da, sizin içtiğiniz şey nasıl üretildiği nereden geldi konusu var. İçeriği biraz değişse bile ısıtılıp içinize çektiğiniz şey aşırı farklı bir etkisi olabilir.

Sigaranın bile bu kadar zararlı olduğu bilgisi çok çok eski değil.
  • burfak  (03.05.23 12:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.