[]

Arabayı satarken yıllık bakımdaki değişimlerin etkisi

1 senelik bir arabam var. Sıfır almıştım geçen sene, şimdi satmayı düşünüyorum. Geçenlerde yıllık bakıma girdi ve ön fren balataları ve silecekler değişti. İlanlarda “değişeni boyası yok” gibi ibareler kullanıyor. Ben şimdi bakımda ön fren balataları ve silecekleri değişti desem olumlu bir etkisi mi olur yoksa söylememek mi en iyisi? Herhalde expertize girdiğinde anlaşılır bunların değiştiği, fiyatı düşürtür mü bu değişimler ne etkisi olur?




 
Fiyat düşmez de 1 yıllık bakımda balata mi değişmesi garip geldi.
Ben olsaydım bunu sorardım.
Söylemeseniz de servis kayıtlarını isterse alıcı kişi görür orada.
  • spacevan  (02.05.23 21:24:19) 
Eskiyen parçanın yerine yenisi alındıysa bunun artısı vardır ama daha birinci senede silecek ve fren balatasının değişmesi tuhaf geldi doğrusu.
Bana kalırsa bu konuda daha çok servisin tavsiyesine(!) uydunuz sanırım.

Değişenleri alacak kişiye söylemenizin bir zararı yoktur.
Expertiz bu tür,yağ, balata, filtre gibi sarf malzemelerinin değişmesinden çok kasa, kaporta, boya, mekanik aksamlar, hava yastığı, emniyet kemeri gibi iç donanım yani kaza haricinde normalde değişmemesi gereken sabit aksamlara bakar.
Bir expertizin tespit edemediği önemli bir kusuru başka expertizin tespit etmesi de ayrı konu.

Yine değişimini yaptığınız parçaların değişmesinde fiyat düşmez.
aksine bunları düşünmeden son zamanlarda piyasaya da bakarsanız aracınızın fiyatı daha da artmış olabilir.
  • diyecevaplandı  (02.05.23 21:33:58 ~ 21:35:31) 
@diye

Aynen valla ne dedilerse değiştirdim başıma iş çıkarmasın Sonra diye :)
  • regina phalange  (02.05.23 21:38:18) 
ben arac satarken ne degistirdiysem tarihleriyle siraliyorum.
ama 1 senelik aracta balata/silecek degismesi garip +1

  • cooperr  (02.05.23 21:40:08) 
Tahmin etmiştim. İşlerini bildikleri gibi korkutmayı da biliyorlar.
Onlara sorduğumuz sorular, neyden anlayıp anlamadığımızın da bir göstergesi.

Kendim, sıfır alınan aracın yaklaşık 6 yıl sonra bütün balatalarını ve lastiğini değiştirttim.
Senelik bakım benim için yaklaşık 2 yıldır:)

Tavsiyem bu işlere yatkın bir tanıdığınıza her daim sorun bilgi almanız ve yine sosyal medyadaki araç marka modeline uygun grupları da takip etmeniz
  • diyecevaplandı  (02.05.23 21:49:23) 
balata ve silecek önemsiz


  • jelly bear  (02.05.23 22:17:33) 
balata, silecek, lastik bunlar zaten zamanla değişmesi gereken parçalar. değiştirirsen bu alıcının lehine olur masraftan kurtulur alıcı.
1 yıllık aracın balatası değişebilir bu arada. çok fren kullanmışsındır, çok km yapmışsındır vs. kafana takma yani 3 kuruş bir şey yaptır gitsin. yo

  • roket adam  (03.05.23 00:02:55) 
"Değişensiz" gibi kavramlar kaporta parçaları için kullanıyor. Yoksa sizin bahsettiğiniz sarf malzemeleri veya mekanik parçalar için kullanılan bir ifade değil. Sizin bir şey belirtmenize gerek yok.

Ben araba alırken bakıma girmesiyle ilgili hangi parçalar değiştiğinden ziyade (özellikle ilk bakımda) yetkili serviste mi yapılmış diye bakardım.

Bakımda değişen parçalar yerine "yetkili servis bakımlı" diye belirtmeniz daha önemli eğer yetkili serviste yaptırdıysanız.
Bakımda neler değişti diye sorarlarsa cevaplarsınız da, kimse silecek balata değişti diye arabadan soğumaz.
  • burfak  (03.05.23 09:42:16 ~ 09:42:41) 
Silecek lastiklerinin değişmesi normal, zaten bir "yaz-kış-yaz" dönemi geçirince yıpranıyor mevsimsel nedenlerden.

Ama balatalarda öpmüşler maalesef, bir yılda eğer araç 60-70 bin km yapmadıysa balata değişmez kolay kolay.

Kaporta ile ilgili bilgi verin yeterli (değişen boyanan vs) 1 yıllık araba için fazladan bilgiye gerek yok, garantisi zaten devam ediyordur.

Ama bu zamanda araba satmak pek mantıklı değil, yenisini almadan ya da arabayı satınca ele geçecek paranın yeri hazır değilse bu ekonomide zarar etme olasılığınız yüksek.

Neden satıyorsunuz?
  • John Bloor  (03.05.23 11:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.