[]

Kolye olarak yarım altın takmak?

Selamlar
Anneannem boynundaki mercanların arasına yarım altın takıyor. Benim de çok hoşuma gidiyor ama genç olarak görmemişlik olarak algılanır mı emin değilim. Ben de aynı bu şekil boncuklarla ya da sade zincir arasına yarım altın alıp takmak istiyorum ama yarım büyük mu olur, çeyrek mi daha iyi. Ya da bu şekilde altın takmak çirkin mi olur?
Ne düşünüyorsunuz?

Ek görsel:
imgyukle.com

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Onların kulplu yapılış maksadı budur.
Eski Anadolu geleneğidir.
Hala köylerde ve yaşlılarca bolca kullanılır.
Demodedir.
Ama tabi zevk senin.

Ek: Hatta bunun beşlisi vardır. Adı beşibiyerde'dir Kayınpederin beşibiyerde takması gelin için gurur vesilesidir. Onun için de düğünden sonra ölene kadar hiç çıkarılmaz. Zincir yerine kötü ruhları kovsun diye kırmızı kurdele kullanılır.

Fotoğrafını buldum. Güzel de görünüyor.

www.trendyol.com
  • Mirket  (02.05.23 18:15:31 ~ 18:29:22) 
Çok yaygın bir şey bu. Görmemişlik değil. Çirkin değil.


  • dissendium  (02.05.23 18:17:30) 
çirkin ya, direkt nene canlandı gözümde.


  • pide  (02.05.23 18:30:56) 
Çok çirkin görünüyor.
Kolye veya herhangi bir takı güzel göründüğü için takılır, bu ise "param var" demek için takılıyormuş gibi görünüyor net olarak.
Elbette diğer pek çok takı da bu amaçla takılıyor ama emin olamıyoruz fakat bunu kimsenin şık bulmayacağı ve "param var" demek için taktığı kesin.
Boynunuza 200 TL'lik banknotlar, veya 100 dolarlık banknotlar takmak gibi bence.
  • michael_knight  (02.05.23 18:43:13) 
@mirket
O kadar da değil:D

  • Amaranta ursula  (02.05.23 18:43:35) 
bence cok guzel durur. sonucta herkesin yapmadigi bir sey boyle birini gorsem cok tarz derim


  • nibba  (02.05.23 18:43:49) 
Bir ara bileklik olarak çeyrek altın takılıyordu. O zaman da çok kötü bulurdum. Çeyreğin de küçüğü minik bir şey olsa belki kurtarır ama çeyrek hele ki yarım altın çok kötü geliyor bana

Edit: örnek olarak şu boyda minnak altınlar olan boncuklu bir kolye gğzel durabilir ama çeyrek falan çok büyük.

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • yazdonumu  (02.05.23 18:48:24 ~ 18:53:08) 
Daha zarif bi zincirle olur da bu çok çirkin.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (02.05.23 18:50:08) 
Boyunda kolye olarak bildigimiz altin takmaktan mi bahsediyoruz? Cok garip geldi. Isteyen taksin tabii ama bayagi kotu gorunecegine bir yarim altinina iddiaya girerim.


  • unidentified floating object  (02.05.23 18:51:00) 
Yeni gelin olsam takardım. Fatmagül'ün Suçu ne dizisinde, Fatmagül'ün böyle kolyesi vardı.


  • Kahvedesu  (02.05.23 18:51:06 ~ 18:52:17) 
"selamın aleyküm nene, bayramın mübarek olsun, nasılsın iyisin inşallah" cümlesi geçti kafamdan...
her bayram aynı muhabbeti yaşarız memlekette köydeki yan komşumuzla...

  • thedepressed  (02.05.23 18:52:54) 
Altın rengi bana demode geliyor. Bijuteride bile sarı renk kullanmıyorum. Ama zevk sizin ve seviyorsanız kimse umrunuzda olmasın. Bir de aklıma kaybolma ihtimali geldi. Böyle bir durumda canınız sıkılmayacaksa kullanın tabii ki.


  • ruhen hastayim ben  (02.05.23 19:02:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.