[]

Korkak kedi ve zorba kedi

Son 1,5 ay şöyle geçti: evde 2 kedi varken eve 3. yetişkin bir kedi geldi. Evdeki kedilerden biri sakin huylu bir erkek diğeri ise oldukça korkak bir dişi. Yeni gelense saldırgan olmayan ama hareketli ve sosyal bi dişi tekir.

Yeni gelen dişi tekirle sakin erkek başlarda biraz tıslaşıp hırlayıp 2 hafta gibi bir süre sonra arkadas oldular. Buraya kadar her sey güzel.
Korkak olan dişi tekir ise pek odadan cıkmayan bir tip o yüzden yeni kediyle diğerine oranla cok az karsılastılar, dolayısıyla 1,5 aydır pek mesafe kat edemediler.

Şimdiyse tekir korkak kediyle uğraşıyor, köşeye kıstırıp başında beklemeler geçerken tıslamalar vs bi sekilde gerginlik yaratıyor. Korkak cocuk da tıslıyor kaçıyor, kaçtıkça diğeri daha cok peşine düşüyor.
Şimdilik gözetim altında tutuyoruz ve ayrı tutuyoruz ama süreç nasıl yönetilmeli bilmiyorum ve geriliyorum çünkü ne yapacağımı bilemiyorum.

Deneyimi olan fikir verebilecek birileri var mıdır?

 
Korkak kedi ve zorba kediyi cazip bir mamayla, aynı anda farklı kaplarla besleyin. Önce korkak kedi kendi kabındakini yemeye başlasın. Sonra zorba kedinin kabını önüne koyun. İlk günlerde, kapları birbirine uzak dursun. Gün geçtikçe kapları birbirine yaklaştırın.

Bu şekilde zorba kedi, korkak kedi gelince güzel mama geliyor yahu, bu iyi bir şey diye düşünmeye başlayacak. Tahminen 2-3 hafta sürebilir. Sabredin.

Normal mama hiç vermeyin.
  • alfired  (02.05.23 14:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.