[]

Check up yaptirmali mı? Şu teklif nasil sizce?

Daha önce hiç yaptırmadım. 28 yaşındayım. önemli bir sağlık problemim yok. ufak tefek bir şeyler çıktığında gidip kontrollerimi yaptırıyorum ama öyle erken teşhis için genel bir kontrol yaptırmadım hiç.

Ailede de böyle bir alışkanlık veya refah olmadığı için hiç aklıma gelmedi.

Ara ara gittiğim hastaneler de arar, teşekkür ederim der kapatırım.

Ama dün baya sağlam bir hastaneler grubu aradı düşünür müsünüz diye.

Baya detaylı kan tahlilleri anlattı. Kanser tarama ca testi, eş için meme kanseri testi ve kadın doğumcunun muayenesi falan içindeymiş. 4 tane uzman doktor inceleyecekmiş tüm sonuçları.

Detayları tam hatıralamıyorum ama kan testleri, kolesterol, hebatit falan saydı. akciğer filmleri karaciğer kontrolleri, obezite testi, hormonlar falan 20dk konuştuk telefonda.

Hepsi dahil 2250tl ve 850 başta ödedikten sonra kalanını 1 yıl içerisinde istediğiniz zaman ödeyebilirsiniz dedi.

Bana saydıklarından sonra fiyat çok komik geldi. Şuan gidip serum olsam zaten o hastanede 1000tl ücret çıkarırlar.

1- Hastaneler bu tarz kampanyaları neden yapıyorlar veri mi topluyorlar? Yoksa ucuzdan bağlayalım sonrakilerde fiyatı artırırız ama bağlı tutarız mantığı mı?

2- Kanser tarama testi de sanırım iyi huylu kanser hücrelerini tetikleyip kötü huyluya çevirebiliyormuş diye bir bilgi var kafamda. Onu yaptırmalı mıyım?

 
işin için mr ve tomografi yoksa çok maliyetli değil zaten. sürümden kazanmak diyelim.
hem de hasta çekiyorlar.

  • jelly bear  (02.05.23 12:05:14) 
bolca saydıklarına bakmayın siz.
biraz detaylı kan testi, bir de ultrason ve film cekip gönderiyorlar. adı checkup oluyor.
hazır kan almışlarken bir test ekleteyim diyorsun yarısı kadar ücret istiyorlar.
  • vizivozo  (02.05.23 13:16:18 ~ 13:25:49) 
Ben sizin yerinizde olsam tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırım. Çoğunda yıllık 1 check up hakkı var ve üstüne 10 adet istediğiniz birimde muayene, yataklı-yataksız hizmetler, ameliyat vs. pek çok şey var. Bu yıl her şey gibi TSS'nın da fiyatı arttı ama yine de hepsini para verip yaptırayım deseniz sigorta daha ucuza geliyor. Ortalama 4-5 bin tutar TSS ve yıl içinde pek çok şeyi kullanırsınız.

Zaten check up her yıl yapılması gereken bir şey. Bir kez yaptırıp bir daha yaptırmam derseniz de amacına ulaşmaz ki.
  • hiçmiyok  (02.05.23 13:41:48) 
İcerigi istedim, şu şekilde

ibb.co
  • ananiyimioguz  (02.05.23 17:08:07) 
oguzcum, 2250tl komik rakam. Ucuz hiyardan cacik olmaz.

1 - parani kaptirma.
2 - kronik saglik problemin yoksa 28'de checkup overkill. 38 olsan neyse.
  • cooperr  (02.05.23 17:35:44) 
İste ben de bi an gerek var mı ki oldum ama son yıllarda 20 kilo falan aldım, spora yazıldım yeni. Öncesinde elimde bi data olur dedim. Bi sıkıntı varsa da ona yoğunlaştırız hani.

Babamda prostat var, o tarafta mide kanseri var, benim de son zamanlarda cok yanıyor. Kuzende gecen kalp rahatsizligi cikmis ayni yaslardayiz.

Rakam cok gelmedigi icin zarari yok faydasi var gibi düşündüm.

Hastane liv bu arada deprem bolgesindeyiz diye ve onceden hizmet aldigim icin bu rakama kadar indirmişler.
  • ananiyimioguz  (02.05.23 18:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.