[]

hayır diyememek niye böyle olmak?

şimdi cuma günü kursumda kahvaltım var. benim de misafirim gelecek ona hazırlanmalıyım ama bunu kursun vatsap grubuna yazamıyorum. kendimi dinliyorum neden yazamıyorum, cevabını veremeyecek kadar bir sıkıntı oluşuyor içimde. oysa daha geçenlerde arkadaşlardan biri ayarlanmış bir iftar davetine gelemeyeceğini bildirdi rahatlıkla. biraz aaa falan dendi ama işte ben diyemiyorum.




 
Hocam arkadaşlarınızdan biri yapılan organizasyona gelemediğinde onun hakkında olumsuz düşüncelere kapılıyor musunuz? Mesela arkadaşlıktan aforoz ediyor musunuz? Hayır. Peki gece uyurken bunu düşünmekten uykusuz kalıyor musunuz? Durmadan aklınız bu konu ile mi meşgul? Hayır. O zaman siz de başkalarına “misafirim gelecek arkadaşlar bir dahaki sefere size iyi eğlenceler şimdiden” diyebilirsiniz. Kimse bundan kötü etkilenmeyecektir.


  • ruhen hastayim ben  (01.05.23 17:43:04 ~ 17:44:06) 
Ruhen+1
İçinde olduğunuz grubun bunu büyük bir olaya çevireceğini sanmıyorum. Kaygınız yersiz yani. Ha bu durumu olaya çeviriyorlarsa zaten içinde bulunduğunuz grup sizin için yanlış bir gruptur. İnsanlar birbirlerine iyi geldiği müddetçe birarada olmalılar zaten

  • yazdonumu  (01.05.23 19:36:50) 
"hayır" içindeki "evet"i duymak sizi rahatlatabilir mi? hayır demek zannettiğimizden daha zorlayıcı olabiliyor. kendi ihtiyaçlarınıza odaklandığınızda, vereceğiniz cevap kendinizi gözettiğiniz için verdiğiniz cevap olacaktır. kendinize evetiniz. başkalarının beklentilerini karşılama zorunluluğunuz yok. beklentiler sadece düşüncedir.


  • from where i ride  (01.05.23 23:27:27) 
hayatı yeniden keşfedin kitabını okumalısın

www.youtube.com
  • blackkmamba  (02.05.23 00:41:02) 
Şiddetsiz iletişim eğitiminde hayır diyebilmeyi öğretmek için iki gün ayırıyorlar. Otomatik evet diyen sonrasında süper pişman olan biriydim ben. Neden hemen evet dediğimizle ilgili daha çok olay. Kabul ihtiyacı ile ilgili genel olarak.


  • hasmetizm 2046  (02.05.23 13:11:36) 
@blackkmamba, o kitabı ilk okuyanlardanım belki. çok faydasını gördüm ama ara ara yine aynı engeller oluyor zihninde. çok şükür eskisi kadar keskin değil.


  • sanemz  (02.05.23 17:46:16 ~ 17:47:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.