[]

Muharrem ince'nin ak partiye nasıl faydasi olabilir bana aciklar misiniz?

Simdi bu oy bölme muhabbetini, iktidar partisinin ekmegine yag surme muhabbetini düşünüyorum düşünüyorum ama bir mantiga oturtamiyirum.
Benim goremedigim ne var anlamaya çalışıyorum.


Bircok kisi ile bu konuyu tartistim ve tek bir mantikli aciklama alamadım kimseden.

Herneyse derdim tartismak değil, sadece boyle dusunen birisi bana bunun mantigini anlatsin istiyorum cunku henuz anlatabilen cikmadi.

Tek soylenen sey iste atıyorum yuzde 3 falan alacak ve chp adayının secilmemesini sağlayacak. E tamam bu durumda 2. Tura kaliyor ve elimizde ince veya Sinan ogan hic aday olmamis senaryosu gibi bir secim kalıyor? Bunu soyledigimde de bana herkeson soyledigi sey "yahu niye 2. Tura kalsin" bu bir aciklama değil. 2. Tura kalmasi baska sey secim sonucu baksa sey.

Simdi bu durumda teknik olarak ince'nin secimi 2. Tura uzatmak disinda ne etkisi oluyor biri açıklayabilir mi? 2.turda zaten denklemden cikiyor bu adam yine elimizde 2 aday kalıyor, ne değişti secimin 2 hafta uzamasından baska bu durumda? Mantik olarak durum bu.

İmza toplama sürecinde akpli secmenler gidip inceye imza verdi dendi, ince akp ile anlasmalo dendi.
Simdi ben herhangi bir adayi savunuyor veya kotuluyor degilim sadece mantik yurutuyorum, ince akp ye nasıl bir fayda saglamis oluyor aday olarak?

Yani normalde kk secimi kazanacak ama 2. Tura kalırsa kk kazanmayacak durumu mu var, eger varsa bunun mantiigi ne? 2 adayli secim senaryosunda oylarin cogunlugu kk'ya verilecek ve kk secilecek ise 2. Turda kk'ya verilmeyecegini dusunduren ne? Normalde kk'ya verecek olan secmen secim 2.tura kaldigimda neyse ya rte'ye vereyim mi diyecek? Veya 2.turda kazanmayacagi dusunulen kk'nin neden ince aday olmasaydi ilk turda kazacagi düşünüluyor, 2. Turda kk nin kazanma ihtimalini dusuren sey ne?

Dedigim gibi burada kim iyi aday kim kotu aday onun tartismasi icin yazmıyorum, sadece isin mantigini sorguluyorum ve benim mantigima gore incenin tek etkisi secimi 2.tura bırakmak, nihai sonuca hiçbir etkisi yok. 10 tane aday daha çıksaydı da her halükarda 2. Turda kk ve rte kalacakti, sonuc olarak 2 tane guclu adayin oldugu bu secimde hiçbir aday hicvir sekilde secim sonucunu değiştiremiyor mantik olarak bem buradan baktigimda.

İnceye oy vermek akp nin ekmegine yag surmektir deniliyor ve bunun mantigini göremiyorum. Ya da soyle sorayım, 2 tura kalmasi neden kk nin idine degil de rte'nin işine yariyor mesela? Bana göre kimsenin isine yaramıyor, sadece 2. Tura kalmis oluyor. Yani ince aday olmasin isteyen kesimin istedigi seçim zaten 2. Turda karşımıza çıkıyor.

Cok kisiyle konuştum, son care burası kaldi. Kaçırdığım bir sey varsa lütfen buradan biri anlatsin.

 
En mantıklı açıklama şu bence: halk güçlü olanın yanında ve mecliste büyük ihtimalle akp en yüksek oyu alacak. İkinci turda ona bakarak rte'ye geri dönecek oylar olabilir. Tabii bu ilk turda o kişilerin rte yerine İnce'ye verdiğini gösteriyor o zaman ilk tur için oy çalması iyi de diyebiliriz :D bilemiyorum.


  • nhk ni youkosu  (30.04.23 00:30:31) 
Kaç yaşındasınız emin değilim ama 2015 seçimleri ve sonrasını araştırın. Ben kendi adıma ikinci tura kalma olasılığı ile birlikte ülkenin o günlerdeki atmosfere girmesinden korkuyorum.


  • gmzo  (30.04.23 07:27:47) 
Secimi 2. Tura bıraktırmak şu an kime yarar? Akp dışında 2.tura kalmasini isteyecek bir kesim var mi? 14 günde bunca baskı ile neler yapabilirler düşünün lütfen. Haziran-kasim seçimleri arasında neler oldu bir arayin nolur. Patlayan bombalar, öldürülen insanlar...
Korku siyasetinden nefret ediyorum ama korkmak icin yeterli gerekcemiz var maalesef. Hem İnce karakteri ne söylüyor da etkili oluyor. Ekrem İmamoğlu ve mansur yavaş da olmayan ne var? Kadro madro demeyeceğim de vizyonu geçtim sakinlik bile yok adamda. Yüzde 5 oy alıp akp'ye vekil kazandırmak ve seçimi 2.tura biraktirmak dışında bir şey sunuyor mu? Yahu seçimi 2.tura bıraktırmak diye bir vaad olur mu bu arada?

  • anjepotre  (30.04.23 08:36:12) 
Ya saçma tabi, hiçbir mantığı yok. İktidar 2. tura kalınca bişeyler yapacaksa aynısını niye ilk turda yapmasın? Madem kaybedeceğini düşünüyor, niye ilk turu riske atsın? Bunların cevabı yok.

İşte bi şey olabilir belki, ilk turda meclis/mv oranları belli olacak. Eğer AKP ilk turda meclis çoğunluğunu alırsa (AKP en yüksek oy oranına sahip parti olduğu için bu açıdan avantajlı), ikinci turda "muhalefet zaten meclisi kaybetti" diyip sandığa gitmeyecek muhalifler olur, bu da ikinci turda muhalefet için bir dezavantaj yaratır vs. Ama bu da çok zorlama yani, batıda CHP'den oy çalabilecek tek parti TİP, onlar da anlaşıp birbirlerinin ayağına basmayacak şekilde gösterdiler adayları. Buna rağmen seçmen sandığa gitmiyorsa yapacak bişey yok, ona göre bi aday göstereceklerdi.

Ama bu propogandanın temel sebebi, KK'nın seçimi kaybettiğinde yükselecek tepkiler için bi günah keçisi bulmaya çalışması. Yani 10 yıldır girdiği hiçbir seçimi kazanamadı, ama 2018'de bile ihaleyi İnce'ye yıkıp parti başkanlığını bırakmadı vs. Aynı muhabbetten devam.
  • plutongezegendegilmi  (30.04.23 09:01:58 ~ 09:03:52) 
rte'nin, "kimse 14 bin farkla seçimi kazandım demesin" sözünü hatırlayalım.
Yani fark büyük olmazsa "her yolu" deneyip seçimi vermeyebilirler.
İnce'nin eksilttiği oylar yüzünden seçim sadece ikinci tura kalmayabilir, ilk turda
tamamen seçim kaybedilebilir. Ben zaten seçimin ikinci tura kalacağını düşünmüyorum. Ekonomi saatli bomba durumunda her an patlayabilir. Bu riski almak istemeyeceklerdir.
Ayrıca ince'nin chp'den çıkıp, ona rakip olması ve neredeyse devamlı chp'ye saldırması çok göze batıyor. Akp'nin o kadar zayıf noktası var birini beğen ordan yardırsana kardeşim. Hem sana yarar, hem muhalefete yarar.
Bir diğer nokta da, akp'lilerin ince adına imza verip vermediğine bilemem ama sözlükte bilinen bazı aktrollerin ince'yi desteklediğini rahatlıkla görüyorum.
  • vizivozo  (30.04.23 10:10:01 ~ 11:21:01) 
Ekremi ve Mansur'u aday göstermeyip ben aday olcam diyen KK'nın AKP'ye faydası ne kadar olacaksa, onun da o kadar olacak.


  • Kahvedesu  (30.04.23 10:14:20) 
seçimin ikinci tura kalması her açıdan çok büyük ve gereksiz bir stres kaynağı olur bütün ülke için.
önceki seçimlere bakarsanız bunun haklı bir endişe ve stres kaynağı olduğunu görürsünüz.

dolayısıyla ilk turda bitirebilecekken ikinci tura kalınmasına neden olacak her türlü etkene, faktöre, nedene kötü gözle bakılıyor haklı olarak.

konu sadece kazanmak, kazanmamak değil, o iki seçim arasındaki atmosfer.
kaldı ki, ülkedeki gergin atmosfer süreçleri de her zaman akp'nin işine yaramıştır çünkü insanların korkularını kullanıyorlar.
  • blatta hiberna  (30.04.23 11:10:29) 
Hala mantikli bir sey göremedim.

Yasim kurtariyor, gecmis secimleri biliyorum.

2 tur arasi ülkede bombalar patlayacaksa bu demokratik ve yasal yollarla secim yarisina giren bir adayin sucu mu oluyor secimi almak adina bu yollara başvuran gucun mu, onu sormak lazim. Yabi boyle bir teslimiyet olmaz bir sefer. Boyle bakarsan zaten ana muhalefet de bu korku siyasetini kullanmis oluyor o zaman, "ilk turda bizi seçmezseniz iktidar ülkeyi savas alanına cevirir..."
Yani bu mantikla kk nin aday olmamasi lazımdı o zaman bastan.

Hatta bu mantikla gidilecekse su anki durumda seçimin 2. Tura kalmasi garanti olduğuna göre o zmaan direkt herkes akp ye versin 2. Tura kalmasin noktasina gider bu is.

Ve benim anlamadigim sey, iktidarin elinde secimi kaybetmemek icin bu bahsetitginiz yollara basvuracak guc ve imkan var ise bu adamlar salak mi, direkt bu yontemlwri kullansınlar hic 2.tura kalip da riske atmadan ilk turda alsinlar oyle ya?
Yani bir mantik goremiyirum ben.

Ki kk aday olarak zaten kafadan secimi riske atmis oluyor, mansur yavas aday çıkarılsaydi cok buyuk ihtimalle 3. Bir aday çıkmayacakti ve secimin 2.tura kalmasi diye bir durum ve risk olmayacakti ve muhalefetin secimi kazanmasi garnati gibi bir şeydi. Dolasiyla secimi 2.tura uzatmak suclayacak biri varsa (ki bana gore 2.tura kalmasi sorun değil ama sorun oldugunu varsayarak konusuyirum) bu en basta kk oluyor, inceyi suclamak mantiksiz geliyor. E kk bir kere aday oldu artik yapacak bir sey yok elimizde bu var diyeceksek o zaman ince de aday oldu, elimizde 3 aday var yapacak bir sey yok o zaman ona gore hareket edeceğiz. Ha inceye olmaz sen adaylıktan cekil diyeceksek bu mantikla kk ya da adayliktan cekil dememiz lazimdi ki defalarca seçim kaybetmiş, milletin onemli bir kesiminin (ama mantikli ama mantiksiz bir sebepten) asla oy vermek istemedigi ve sevmedigi ve son 1 yildie butun intenrette sosyal medyada insanlarin aday olma diye kendini parcaladigi bir aday. Hani kk çekilmez evet ama cekilse ve ince kalsa sinan oganin da oy potansiyeli olmadigindan ilk turda alma sansi var gayet mantik olarak. Kimse sen adayliktan cekil demekle cekilmeyecek zaten de bu mantikla kk ya da adaylitkan cekil dememiz lazimdi onu anlatmaya çalışıyorum.


Simdi tum söylediklerimi bir tarafa bırakayım, secimin 2.tura kalmasi ülkede kaos yaratacak ve kan dokecekse aday olma hakkini kullanan adayi değil kani dokeni sorumlu tutarsin mantik olarak.
Bu tecavuze ugrayan kadini niye bu azgin heriflerin olsugu mahallede boyle kisa etekle dolastin diye sucmalak gibi oluyor.
Ve dediğim gibi bu mantikla gideceksek bile o zaman ince'den once kk ya itiraz etmemiz gerekiyor senden daha guclu ve kazanması garanti gibi olan (Mansur ve Ekrem) adaylar varken niye aday oldun diye. Sonucta kk da demokratik ve yasal yollardan aday olma hakkini kullandı ve secime girdi.
  • stavro  (30.04.23 18:52:08) 
Bro seni tamamıyle tenzih ederek söylüyorum; Kemal Kılıçdaroğlu için çıkan "adaylıktan çekilmeliydi aday olmamalıydı" gibi algı operasyonlarının çoğunlukla sınırdaki seçmenin aklını "lan doğru olabilir belki" şeklinde kuşkulandırmak için rende bina troll'leri tarafından gerçekleştirildiğini görüyorum hep, bu kadar "olmayacak" şeyleri olduran bir adamı istemeyen çok kimse yok, ayrıca Muharrem İnce'nin oy böldüğü falan yok ya, öyle bir gücü potansiyeli olan biri de değil aday olup olmamasının çok etkisi yok bana göre.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (30.04.23 19:05:22) 
Muharrem İnce ilk turda % 65 ile seçilecek, ne 2. turu?


  • fobfilm  (30.04.23 20:19:19) 
kk'yı en çok yerden yere vuranlardan biriyim ama bu kk aday olmamalıydı argümanı aşırı saçma. istemedik ama adam aday oldu. ne yapalım ? kk'ya küsüp diğerinin devleti tamamen ele geçirmesine çanak mı tutalım?


  • vizivozo  (30.04.23 21:07:37 ~ 21:11:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.