[]

Gıda Analizi

Selamlar,

Malumunuz, gıda konusunda bir sürü endişelerimiz var. Hele bir de bebek eklenince..

Kemikli ilik suyu olsun, zor zamanda kullandığımız hazır bebek mamaları olsun, gerekirse organik diye aldığımız sebze meyveler olsun, belli başlı üretici ve markalar dışında alışveriş yapmamak istiyorum.

Bu ürünlerin gıda analizini yaptırabileceğim, sürekli çalışabileceğim, gerek kimyasal gerek ağır metal gerek organiklikleri açısından veriler elde edebileceğim güvenilir bir laboratuvar ya da izlemem gereken yol hakkında bilgi verebilecek olanlara selam ederim :) lütfen pas geçmeyin.

 
Abi Türkiye'de bu iş zaten kötü de bak Fransa'da lactalis ki hayvan gibi firma salmonella bulaştırdı.

Gene geçen sene kinder'de salmonella çıktı.

Yani bu işler öyle senin kendin labaratuvar ile yapacagin şeyler değil. Bu batch temiz çıkar diğeri patlar. Fransa'da buna özel site var, misal x batchte yabancı madde çıktı diye yayınlaniyor, sonra marketlerde afisleri asiliyor, satın alanlara para iadesi vs oluyor.

Kısacası lafin özü şu; bugün aldığın ile haftaya aldığın ürün aynı olmayabilir. Her üretim batchinde farklı bir şey olma ihtimali var. Malesef bu bireysel olarak değil devletin yapması gereken bir şey.
  • logisticsmanager  (29.04.23 23:49:58) 
selam,

her giren ürünü değil de organik ve katkısız olarak satış yapan markaları tek seferlik güven testine sokmak istiyordum. güzel bir hobi olurdu benim için ama ev ortamında yapılamayacağını anladım.

teşekkürler.
  • karincaezmezuo  (19.05.23 16:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.