[]

uğraşı veya aktivite önerisi

kişinin, mevcut cozemedıgı sorunlarını dusunmesıne meydan vermeyecek, sureklı o yaptıgı işe odaklanmasını saglayacak gunluk bır ugrası onerınıze ıhtıyacım var, mesela bahcede cıceklerle ugrasmak, evde temızlık yapmak, spor salonuna gitmek gıbı degıl, cunku o sırada kafa gene o sorunlara gıdıyor, faydası olmuyor, hem bedensel ugras hem de zıhınsel mesgulıyet gerektırecek bır ıs olmalı. fıkırlerınız ıcın tesekkurler sımdıden.

not: genc kız için olsun :)


 
Hale gidip yük boşalt. Her zaman iş bulursun, hem de spor yapıp para alırsın.
Ekstrem oldu dersen, derneklere gidip yardım edebilirsin. yemek dağıtmak, yemek yapmak, dağıtıma çıkmak, sokak çocuklarıyla sinemaya gitmek, ders anlatmak vs.

  • gabe h coud  (29.04.23 15:01:01) 
bunu sen bileceksin. her alanda dene kendini. ben, piyano, bağlama, karakelm, flüt, dikiş dikmek, çivi sanatı, nakış hepsini denedim. bir tek dikiş yaparken yok oluyorum adeta. örgü birde o bitmiyor hiç. o nedenle sıkıyor.


  • sanemz  (29.04.23 15:03:38) 
Şimdi mali durum,yetenek ve ilgi alanı bilgisi içermeyen bir başka soru daha var karşımızda. Ortaya karışık yapıyorum mecburen. Bir müzik aleti çalmayı öğrenebilir, resim çizmeyi öğrenebilir, yeni bir dil öğrenebilir, programlama, 3d tasarım, photoshop vb şeyler öğrenebilir. Ha öğrenme olmasın işin içinde sadece oyalama kısmı yeter dersen puzzle yapımı, maket yapımı gibi şeylerle uğraşabilir


  • yazdonumu  (29.04.23 15:11:12) 
Şahsi tecrübeme istinaden söyleyeyim; kendimden öyle kaçamaıyorum. Bahsettiğiniz şey kabaca içki içmek ya da uyuşturucu kullanmaktan farksız. Eğer zihin o sorunda sabitlendiyse ne aktivite bulunursa bulunsun kısa bir sürenin ardından "Bunca derdinin arasında bunu mu yapacaksın" temelli bir düşünceyle o davranışın motivasyonu baltalanıyor, dolayısıyla insan kendini o aktiviteyi yapamaz halde buluyor.


  • salihdt  (29.04.23 15:11:53) 
Bisiklet sürmek. Full konsantrasyon gerektiriyor, aklınız başka yere kayarsa kendinizi yaralabilirsiniz. (İstanbul gibi yerlerde ekstra dikkat gerek.)
Tenis oynamak da aynı şekilde insanı çok anda tutan bir şey. Aklınız kısa bir süre başka bir şeye kaysa bile tutunamıyor çünkü ralli içinde başka bir şey düşünmeye fırsatınız olmuyor.
Spor salonuna gitmek yerine, bu tarz sporlar tam aradığınız şey bence. Entelektüel hobiler zaten en başta kafayı boşaltıp o işe oturabilmeyi gerektiriyor, oysa sporda kendinizi anın içine atıyorsunuz ve devamını spor getiriyor.
  • anx  (29.04.23 16:38:19) 
sporsa pt, ogrenmelik isler ise hoca olmasi lazim. oyle olunca sorunlarini degil girdigin derse odaklanoyosun. benim deneyimim budur. sinif ortami degil birebir ders almak. ders vermek icin uzmanliginiz varsa o da olur


  • ala09  (29.04.23 18:22:17) 
Rüzgar sörfü gibi, yelken gibi, kite surf gibi tüm zihnini kullanman gereken sporlar.


  • zimbirik  (29.04.23 21:51:52) 
resim, suluboya olur, pastel boya olur. youtube'dan gördüğünüz ve sevdiğiniz videoları yapmayı deneyin. hem eliniz çalıştığı için fırça ile, beden devreye giriyor, hem de boyama yapmak zihinle de alakalı.

arada aklınıza düşüncelerin gelmesi doğal, onlar geldiğinde ne yapıyorsunuz, bu önemli :) bu düşünceler ve odaklanma için russ harris, mutluluk tuzağı kitabını öneririm, kendi kendine yardım kitabı, bu sorunuzun cevabı bence orada. uygulamaları yaparsanız çok şey öğrenebilirsiniz, yaşantılayarak :)
  • damba  (29.04.23 22:07:04) 
bence kesinlikle örgü ya da tığ. o kadar çok insan uğraşıyor ve o kadar terapi niteliğinde bir şey ki anlatamam. bir sürü sayı sayma, motif takip etme işi olduğundan başka bir şey düşünemiyorsunuz. öğrenmesi çok kolay, malzemesi öyle pahalı değil. artık youtube'dan her şeyi öğrenebilir. ben annemden öğrenememiştim, youtube'dan fıstık gibi öğrendim ikisini de. iki arkadaşıma daha bulaştırdım, onlar da sıfırdan youtube'dan öğrendiler. öyle teyze işi gibi de düşünmeyin, çok genç bir kitlesi var uluslararası. bence genç kıza müthiş. bir deneme ihtimali olursa bir sürü video linki paylaşırım :)


  • nimberjack  (29.04.23 23:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.