[]

musiki sizi de dinlendiriyor mu?

www.youtube.com




 
Benim sinirimi bozuyor ya bu tür müzikler, yani dinlendirmek yerine tam tersi etki ediyor bende şu an 10 saniye bile dinleyemedim mesela.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (28.04.23 19:22:33) 
gençliğimde ben de sevmezdim ama yeni yeni seviyorum sanki. ddedim ya dinlendiriyor.


  • sanemz  (28.04.23 19:25:21) 
dinlendirme etkisi yok ama tarihin arka odasindan beri daha cok sevmeye basladim. oturup dinlemek hayatta aklima gelmez. cocukken gittigimiz camlicadaki, sultanahmetteki restorantlar geliyor aklima oralarda caliyordu. safranli uzumlu pilav uyyy cok guzel


  • ala09  (28.04.23 19:33:37) 
Sinirlerimi hoplatti. Umarim bi daha duymam bu tarz muzik.


  • unidentified floating object  (28.04.23 19:39:37) 
genel olarak makam müziği güzeldir keşfedilecek derya bir alan


  • freebird5406_2  (28.04.23 19:45:52) 
Çeşitli makamları var yeri ve zamanına göre belki olabilir. Genel olarak dinlemiyorum ama Selçuklu ve Osmanlı'da bimarhanelerde tedavi için kullanıyor/kullanmayı deniyorlarmış. Sadece ruh ve sinir hastalıkları olmasa da çeşitli makamlar ile çeşitli tedavilerden söz eden çalışmaları olmuş. Külliyat dizmişler.

Şimdi müzik çeşitleri bu kadar artmış ve zevkler de değişmişken o etki için başka müzikleri denemek ya da "bana hitap etmiyor/beni rahatsız ediyor" demekte pek mantıksız değil.
  • nawar  (28.04.23 20:25:35) 
Uzmanlık alanım. Evet dinlendirir, fakat müzik okuduğum için zihnimi ancak "kendi isteğimle" rahat bırakırsam dinlendirir. Ufak tefek hataları ve farklılıkları çok çabuk yakalarım çünkü.

Ayrıca, bu müzik aşırı derecede dinlendirici bir müziktir. Siniri bozulan arkadaşlar zihnen veya bedenen yavaşlayamayan arkadaşlar diye düşünüyorum.
  • muhayyer divan  (28.04.23 21:51:49) 
Zaman zaman


  • cccbehzatccc  (28.04.23 22:14:12) 
Evet.


  • Amaranta ursula  (28.04.23 22:17:16) 
Tam tersi yorucu geliyor bana bu tür müzikler.
Kötü diyemem ama kesinlikle dinlendirici değil benim için.

  • mutekebbir  (30.04.23 14:06:32) 
tsm'ye çok uzak büyüdüm, bizim evde türküler çok dinlenirdi ama tsm çok çalınmazdı o yüzden belli yaşa kadar klasik bir iki şarkı dışında hiç tsm bilmeden geldim. Şimdi birkaç şarkı sevsem de bu tarz düz makamlar sinir bozucu geliyor bana da.

Bi kere kordonda takılırken bi üniversitenin öğrencisinin yaptığı ankete katılmıştım, değişik makamların hissettirdikleri üzerineydi. Benim mutlu dediğim kasvetli, benim üzücü dediğim mutlu falan çıkmıştı. Kız da ben trollüyorum sanmıştı dhsdjds

Böyle "Tedavide kullanılıyormuş" muhabbeti de yani o devirlerde her şeyi tedavide kullanmayı denemiş adamlar. Bunu da çalmışlardır ama bir işe yaradığını sanmıyorum. Beni sinir etti mesela, Guantanamo'da işkence için şarkı kullanılması gibi de etki edebilirmiş bakınca
  • nundu  (30.04.23 14:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.