[]

araba için altın bozmak vs kredi çekmek hakkında

babam araba alacak.
elinde biraz dolar ve gram ve cumhuriyet altıni var.
gerisi için ben kredi çekip yardım edeceğim.

banka kurları ile haremaltin.com'daki kurlar arasında fark yüksek. ben derim ki, parasını bankadan alsın, elindeki fiziki altını da alsın. kapalı çarşıya gidelim bozalım. ben de çekebildiğim kadar kredi çekeyim (ihtiyaç kredisi).

eğer arabayı beğenmez ya da almaktan vazgeçersek krediyi iade ederiz, altını da bozmaktan vazgeçeriz.

1 - kapalı çarşı açık dimi yarın, bankalardaki gibi düşük olmuyor haftasonu orada? haftaiçi kur neyse haftasonu da öyle?
2 - bozduracağım altın ve dövizin ortalama tutarı 200bin civarında. bunları benim banka hesabıma aktarırlar mı? yoksa nakit mi verirler?
3 - ziraatte gram altın var, bunları banka dışında bozamıyoruz ve düşükten de vermek istemediğimizden kalıyor orada. var mı yöntemi?
4 - araba bağcılarda bir galericiden alınacak. bağcılar ve galerici lafını duyunca babama kaç dedim ama, anlaşmışlar beğenmişler. noterler öğlene kadar mı açık? yani biz bu para bozdurma işlerini erken saatte mi yapmalıyız?
5 - bağcılardaki bir döviz bürosu ile kapalı çarşı döviz bürosu fark eder mi?
6 - son soru: taşıt kredisi ile ihtiyaç kredisi arasında büyük bir maliyet farkı var. kaşıt kredisi alabiliyor muyuz? araba 470 civarında, yarısını kredi ile ödeyeceğiz. araba yarın alınacak, bankalar yarın kapalı. nasıl oluyor bu işlemler?

teşekkürler.

 
1 - cumartesileri açık, ama alış satış makası nasıl olur emin değilim. pazartesi piyasa açılınca patlamamak çin makası açık tutuyor olabilirler.

2 - genelde kayıt dışı döner o piyasa, banka üzerinden dönen her iş vergiye ve incelemeye tabi. nakit vermek isterler büyük ihtimal

3 - fiziki olarak isteyin, vermiyorlar mı?

4 - istoç oto / oto center vs gibi bir çok oto galeri sitesi o bölgede. arabacılığın kapalı çarşısı gibi düşünün, kelek olanı da orada dürüst olanı da.

5 - onlar da tahtakale piyasasından fiyat alıp size veriyorlar, aradan komisyon koyup kazanıyorlar. küçük bir fark varsa uğraşmaya değmeyebilir, ama altın için kapalı çarşıya gidilecekse döviz de orada bozdurulur.

6 - mutlaka taşıt kredisi çekin, altın dolar bozmayın bu enflasyon ortamında kredi çekmek en mantıklısı.

Bugün adamlardan ruhsat fotokopisi isteyin ve bankaya kredi başvurusu yapın, pazartesi işlem tamamlanır. Yarın da gider arabayı iyice inceler ve adamlarla netleşirsiniz.
  • John Bloor  (28.04.23 10:54:28) 
ihtiyacin yoksa su anda araba alma. dolar bazinda cok yuksek arabalar su aralar.


  • alperz  (28.04.23 14:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.