[]

Wifi bağlantısını görmeyen laptop

Selam

Çok acaip bir durum oldu.

Bizim evin wifi ağını görüp duran laptop, başka bir evin wifi ağı ona tanıtılıp orada internete girdikten sonra kendi evimize geldiğimde bizim evin wifi ağını kesinlikle görmez oldu. Eskiden görüyordu bağlanıyordu hiç sorun yoktu, şimdi görmüyor ve bu, başka bir evin wifi'ına bağlandıktan sonra oldu.

Youtube'dan "wifi ağlarını görmüyor" gibi bir aramayla çıkan en çok izlenmiş iki üç video izleyip uyguladım hiçbir şey değişmedi.

Çözümü var mı, ne yapmalıyım? Windows 10 kendisi, fakat dünyanın en dandik laptoplarından. Hometech marka, 64 gb dahili hafızası var. Yani windows'u yükseltemiyorum da.

Ne olur çözüm bilen varsa söylerse çok mutlu olurum.

 
Belki evdeki modeminiz wifi kanalını laptopun desteklemediği veya çakıştığı bir kanala değiştirmiştir

Veyahut bilinen ağları yönet kısmından evdeki kablosuz bağlantının ismini seçip unut diyip sıfırdan bağlanmayı deneyin
  • hakmut  (27.04.23 19:35:06) 
Bir cok nedeni olabilir, bu kadar bilgiyle tani yapmak, karanlik bir odada siyah bir kediyi buomaktan daha zor.

Network kartinizin duzgun calistigindan emin misiniz? Su an PC baska herhangi bir aga baglanabiiyor mu?

En azindan kablosuz aglara baglan dediginizde cevredeki diger aglari goruyor mu?
  • Kirmizibavul  (27.04.23 19:36:39) 
@hakmut

Göremediğim için bunu yapamıyorum...

@Kirmizibavul

Başka ağları görüyor ve bağlanıyor, sadece bizimkini görmüyor.
  • muhayyer divan  (27.04.23 19:47:25) 
başka bir cihaz üzerinden wifi arayüzüne girip kanalı değiştirmeyi denebilirsiniz.

Veyahut laptopu modeme kablo ile bağlayıp ayarları değiştirebilirsiniz.
  • hakmut  (27.04.23 20:15:27) 
Muhtemelen modemle ilgilidir. Manuel kablosuz ag ekleme denenbilir. Ya da modemin ssid (kablosuz ag adi) ve sifresi degistirilip kapatip actiktan sonra bağlanma denenebilir. En son mkdem resetlenip tekrar kurma denenebilir.

Pc'de ise network karti kaldirilip tekrardan kurulabilir. Aklima gelenler bunlar.
  • Kirmizibavul  (28.04.23 00:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.