[]

psikologa gittik diyelim...

nasil gelisiyor olay?
cok cekiniyorum gitmeye. ama kararliyim yillardir erteledigim seyi yapmaya karar verdim. cok utanirim diye dusunuyorum ama.

ve nerden giriliyor konuya?
anlat bakalim neden burdasin mi denecek, ne diyecegim cevap olarak?

bir de beni rahatsiz eden seyleri dusununce bile hassas oldugum donemlerde hemen gozlerim doluyor. yani anlatmaya baslasam bi seyleri aglarim yuzde yuz.
rezil olurum diye de cekiniyorum.

gitmeden bi kadeh bi sey mi icmeli mesela? napsam?
kendime hakim olmak isterim. aglarsam daha gitmem ikinciye acir bana.

bir de nereye gitsem istanbul avrupa yakasinda?
ben b.koy pedamedi dusundum ne dersiniz?

bu isin seans ucretleri ucuk degilse gitmek istiyorum ve sorularim boyle.

tesekkurler

 
rezil olacak bir sey yok parasini veriyorsun neticede. agla ve acil diye senden para aliyor, kimseye anlatmayacaginin garantisini veriyor. niye rezil olasin. bir de senden kotulerini gormustur kesin. dolayisiyla sal.

bir sey icme hayir.
  • hot potato  (26.04.23 23:21:26) 
Şikayetlerinizi soracak. Dürüst olmalısınız.


  • ruhen hastayim ben  (26.04.23 23:25:28) 
imkanınız varsa kesinlikle psikoloğa gidin ve lütfen çekinmeyin. onlar sizin muhtemelen hayal dahi edemediğiniz türlü çılgınlıklar dinlemiş oluyor. paranız varsa kıyın, şehrinizdeki en iyilerinden birine gidin.

ben 10 sene kadar önce psikiyatriste gitmiştim. kendisi beni psikoloğa yönlendirdi. o zaman param yoktu, devam edemedim. psikiyatrist genelde ilaç yazıp gönderir. psikolog ise konuşma, terapi kısmıyla ilgilenir.

geçen sene yine işler dayanılmaz boyuta varınca ben paraya kıyıp gittim. yemin ederim filmlerdeki gibiydi. ilk 2-3 seans sadece beni tanımaya uğraştı, söylediğim her şeyi not aldı, milyon tane soru sordu... ve beni en çok şaşırtan kısmı şuydu: 14-15 gün sonra gittiğimde KADIN HER ŞEYİ HATIRLIYORDU. yani gerçekten beni kafasına yazdığını, beni tanıdığını, önemsediğini hissediyordum.

terapi acayip güzel bir şey. önemli olan sanırım biraz da kimya. ben mesela terapistime karşı gerçekten çok rahat ve açık olabiliyorum. çekinmeden her şeyi patır kütür anlatıyorum. ki benim önümde kolonya, peçete, şeker vs. oluyor... yani ağlarsam ağlarım, orası buna müsait bir alan, hiçbir terapist size "ne ağlıyon karı gibi" filan diye çıkışmaz... orası her türlü saçmalığı yapabileceğiniz, yargılanmadan dinleneceğiniz bir yer. esprisi tam olarak bu zaten.

ilk gittiğinizde muhtemelen zaten terapist yönlendirecektir konuşmayı. haliyle ağlayacak kadar kötü olacağınızı sanmıyorum. kendinizden bahsedersiniz çoğunlukla. o ağlama kısmı ilerleyen seanslarda.

ben mesela henüz ağlamadım ama 2 yılı aşkın süredir terapi alan bir kadın arkadaşım neredeyse hepsinde hüngür hüngür ağladığını söylüyor. bu çok doğal. oraya tam olarak bunun için gidiyorsunuz. hissettiğinizi, düşündüğünüzü anlatmazsanız terapi zaten işe yaramaz.
  • mark greg sputnik  (26.04.23 23:26:40) 
basur ameliyatında kıçınızı göstermeniz nasıl ayıp değilse
psikologa ağlamakda gayet normal tıbbi bir durum.

psikologlar intiharın eşinde vakalarla uğraşıp intihar etmesini önlemeye çalışıyor. bazende beceremiyorlar hasta intihar ediyor.
sen ağlamaktan bahsediyorsun.
  • aslindasorunumpsikolojik  (27.04.23 00:11:13) 
Adamlar her gün sizin gibi yüzlerce insan görüyor.
İlgilenmiyorlar bile.
Keşke ilgilenseler.
  • vizivozo  (27.04.23 11:47:12) 
utanman da psikolojik bir sorun. kendinle yüzleşmeyi öğreneceksin zaten orda.


  • sanemz  (27.04.23 11:51:04 ~ 11:51:45) 
Merhaba. Benim de kız arkadaşım psikolog. Şirketime de yakın zamanda ücretsiz psikolog hizmeti verilmeye başlandı. Sırf merakımdan başladım. Spesifik bir problemim de yok. Bakış açım tam olarak şöyle netleşti.

Psikolog gözde büyütülecek elit bir hizmet değil. Spor'a gitmek gibi tam olarak. Gidiyorsun, gittikten sonra olaylar zaten gelişiyor, zamanla da faydası gözle görülür oluyor. Bu da diğer tüm işler ve hizmetler gibi teknik bir iş. Arkadaş sohbetiyle aynı gibi sanılsa da alakası yok. Çok gözünüzde büyütmeden güvendiğiniz ve bütçenize uygun bi yere başlayın. İçinize sinmezse değiştirin. Ama mutlaka fayda görürsünüz.

İsterseniz kız arkadaşıma sorup öneri de alabilirim size yakın bir yerlerden.
  • vaveylababa  (27.04.23 12:44:49) 
ağlayabilirsin, bi şey yok bunda. o zaten seni yönlendirecek, sorular soracak. bi süre sonra konuşmaya başlayacaksın. ben konuşmayı çok seven biri değilim, kendimi vır vır konuşurken buluyodum hep. bi şey anlatırken başka konuya falan geçiyosun farkında olmadan. merak etme, düşündüğün gibi olmuyor yani. karşındaki seni yargılayan biri değil, yardımcı olmaya çalışan biri. böyle düşünerek gidersen rahatlayabilirsin.


  • nathanieltroy  (27.04.23 18:53:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.