[]

kredi ve kredi kartı tuhaflığı

bugün sırf verecek mi diye merak ettiğimden enpara'ya 2000 lira kredi başvurusunda bulundum. vermedi. kredi kartı istedim. 30 BİN LİRA LİMİTLİ kartı onayladıklarına dair mesaj geldi. benim 6 bin lira limitli bir başka kartım var ki ben şu an öğrenciyim, aylık kılçıksız gelirim de 6-7 bin lira filan. kendi işim var ama başvurularda işyeri adresi olarak sadece ilçe yazıyorum hani detay bile vermiyorum.

bu son yılların politikası mı? kredi kartı verelim, patlatırlarsa patlatsınlar, nasılsa kendileri ödeyecek diye? çünkü hatırlıyorum 10 sene kadar önce gelire bağlıydı bu. 1000 lira maaşı olan adamın her biri 3 bin lira limitli üç tane kartı olamıyordu.

ben bunu zaten kullanmam tövbe estf geldiği gibi ya limit düşürür ya da kırar atarım, ortalama gelirimin nerdeyse beş katı limit var. manyaklık.

bana 24 ay vadeyle 2000 liracık vermeyen banka neyime güveniyor da her ay 30 bin liraya kadar delebileceğim kart veriyor? valla arayıp "siz napıyosunuz lan manyak mısınız" diye sorasım geldi, çok acayip değil mi bu?

 
iyi de 30 bin limitli kredi kartı 2000 tl krediden her türlü iyi.
çünkü taksitli nakit avans faizi 1.36 iken kredi faizleri özel bankalarda 2 falan.
kredi kartı genel olarak krediden çok daha rahat veriliyor.
  • jelly bear  (26.04.23 18:01:08) 
yok ben banka açısından merak ettim zaten. yani bana vereceği 2000 lira. geri 2400 lira olarak alıyor. vadesi 24 ay. ben bunu hiç ödemesem bile onlara zararı olmaz. halbuki 30 bin liralık kartı ben aynı gün içinde patlatabilirim. gerçi tamam bu da onlara koymaz ama sayısal olarak bakınca banka açısından BANA bunu vermeleri daha riskli değil mi? o açıdan tuhaf geldi.


  • mark greg sputnik  (26.04.23 18:05:59) 
kredi kartı kullanmak ilk aşama.
kredi daha sonra çıkıyor.
hayatında hiç kredi kartı kullanmamış insana kredi çıkması zor bu yüzden.
  • jelly bear  (26.04.23 18:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.