[]

tembellik, depresiflik, motivasyonsuzluktan kurtulan var mi?

Bunlar benim hayatımın çoğunda vardı. Bazen az, bazen çok. Bu ara çok olduğu bir dönemdeyim. İşimi yapamıyorum. Dizi, film falan bile izlemek istemiyorum. Bisikletle gezmeyi seviyorum ama havalar kötü, kötü olmasa bile zor geliyor. Bütün gün, Twitter, Eksi Duyuru, Eksi Sözlük, Reddit, emlak sitesi, Instagram takılıyorum. Yaptığım tek iyi şey eşimle pilatese gitmek, ona da kendi isteğimle gitmezdim. Depresyonda olabilirim ama major değil muhtemelen. Havaların iyi gitmemesi de bir etken olabilir ama tembelliğim bundan bağımsız, depresiflik biraz bağımlı olabilir.

Eşimi, işimi, hayatı, gezmeyi seviyorum, ama hiçbiri için hiçbir şey yapmıyorum.

İşimde fena değilim. Kendimi geliştirmeye biraz vakit harcasam, işimi biraz odaklı yapsam çok iyi şirketlere girebilirim. Ama şu anda günde 1 saat bile çalışmıyorum çoğunlukla. Sadece yumurta kapıya dayanınca az bir şey çalışıyorum, ona rağmen terfi aldım. Ha zaten olduğumdan bir alt title ile girmiştim şimdiki işime, biraz da onun etkisi. Motivasyonu yüksek insanlarla çalıştığımda daha iyi çalışabiliyorum, ama şu anki ekibim öyle değil.

Bir de bu ara ev bakıyoruz almak için, ama evler çok pahalı geliyor, süreç de kolay değil, istediğimiz gibi ev bulmak da zor. Kendimi fakir hissediyorum durumumuz fena olmasa da. Bu da depresifliğe katkıda bulunuyor.

İş motivasyonda değil daha çok disiplinde, onun da farkındayım, ama o da yok bende.

Sosyal olmak istiyorum ama olamıyorum. Ne arkadaş edinebiliyorum ne de olanlarla iletişimim yeterli.

Bu tarz sorunları olup da çözebilen oldu mu? Ne yaptınız da kurtuldunuz bu durumdan? Kitap, psikolog vs. önerilerine, farklı taktiklere açığım. Beni bir düzeltin.

(bu arada metni turkce karakter kullanmadan yazdim, sonra chatgpt'den bunlari duzeltmesini istedim, duzeltti :)

 
Var
Ben değilim ama :)

Önce psikiyatri ya da dahiliye. Bunun için test ve vitamin ilaç verebilirler. Buna eş zamanlı olarak psikolog. Bir cok davranış şeklinin değişmesine yardımcı olabiliyor ama elbette 3 seanslık iş değil.
  • kisa  (26.04.23 13:31:34) 
Öncelikle kan değerlerinize baktırın derim. Özellikle vitamin B12. Bende eksiklik olduğu için bayağı düzeltti tedavi. İnsan aslında sıvı gibi. Ortamın şekline uyum sağlıyor. Ortam değişmedikçe siz de değişmezsiniz. Kursa gitmek iyi olabilir. Ben dil öğrenmeyi çok seviyorum. Tavsiye ederim. Kursta insanlarla tanışabilirsiniz. Spor olmazsa olmaz tavsiye zaten. Haftada bir gün yüzmek bile canlandırabilir. En kötü iş değiştirin.


  • dissendium  (26.04.23 13:33:56 ~ 13:34:34) 
Aynı durumdayim ve bunları yazmaya bile halim olmadigi için yazmıyordum. Teşekkürler


  • pavlis  (26.04.23 13:40:59) 
magnezyum ve d vitamini kullaniyorum ama b12 eksik olabilir, evet. ama yurtdisindayim, en fazla aile hekimine giderim, o da derdimi ne kadar sallar bilmiyorum. belki turkiye'ye gidince gidip baktirabilirim.

psikologa gitmek mantikli ama benzer dertlerden kurtulmus birinin psikolog tavsiyesine ihtiyacim var. @kisa, bahsettiginiz kisi psikologa veya psikiyatra gidip cozduyse bu sorunlarini, kim oldugunu (psikiyatrin) paylasabilir misiniz?

haftada 2 pilatese gidiyorum bu arada. biraz iyi geliyor ama yeterli degil.

su anki psikolojimle kursa baslasam da devam etmem. :( yoksa dutch ogrenmem gerekiyor zaten bir ara.

is de 1.5 yil oldu baslayali, cok sayilmaz. burdan bir yere gidersem dedigim gibi cok iyi bir yere gitmek istiyorum. ayni ya da benzer sartlari saglayacak bir yer ise neden degistireyim kafasindayim.
  • lemmiwinks  (26.04.23 13:42:03) 
Ne yazık ki artık sorabilecek durumda değilim :(


  • kisa  (26.04.23 13:50:25) 
@kisa: :(
benim icin boyle biri oldugunu bilmek de guzel tabi.

  • lemmiwinks  (26.04.23 13:51:52) 
Abi geçen sene senin durumundaydım, şu an çok iyi bi haldeyim. Çok iyi anlıyorum seni, hallolur, canını sıkma.

İş konusunu kafana çok takma, insanın bazen dinlenmesi gerekiyor. Bunun farkında olup "bu sene biraz dinleneyim" diye düşünüp, kendini "az çalışıyorum" diye strese sokmazsan rahat edersin. Bu moddayım ben de. Ara sıra "ulan kovarlar mı, bütün gün yattık" diye geliyorlar ama gerçekçi değil muhtemelen, kendini telkin etmek lazım. Hayatımın diğer noktalarını düzelttikten sonra daha iyi bi iş için kasıcam, önceliklendirmek lazım, her şey bi anda olmuyor.

Yeni ev aldım, tadilat + eşya şu bu beni de baya zorluyor. Ki yani senin de öyledir muhtemelen, dünyada ilk %1 gelir grubunda falanızdır, buna rağmen böyle oluyorsa yapacak bişey yok demek. Sıfır ev alamadım mesela, istediğim kadar geniş ve güzel bi ev bulunca mecburen eski oldu bütçem dahilinde. Böyle şeyleri de kabullenip, elindeki üzerinden ilerlemek lazım. Zaten o yatırımı şimdi yapsan, 3-5 sene sonraya istediğin evi alman kolaylaşacak. Bu işler böyle diyip devam etmek lazım. Dünya ekonomisi şu an böyle, bizlik bi durum yok :)

Sosyallik konusunda ben zaman yetiştiremiyordum, onun yerine ayda bir mesela evde mangal / parti işine girip herkesi birlikte topluyorum, baya keyifli oluyor. Bi de arada mesaj at, 10 dakika ara aklına gelince. İlla çok büyük bi zaman dilimi ayırmak zorunda değilsin, günlük rutinine oturt. Yani bi telefon etmek mesela gidip yemek yemeye kıyasla çok daha kolay, ama aldığı zaman %5'i falan.

Pilates güzel ama yapabiliyorsan ağırlık kaldır. Seni salona gelmeye zorlaması için de PT tut. Biraz pahalı bi iş ama muhabbeti saran bi PT bulursan baya keyif verici bi aktivite oluyor, ben sırf adamla muhabbete bile giderim yani, gitmişken de spor yapıp kendimi iyi hissediyorum. Ayrıca vücudum çok düzeldi, sağlığıma etkisi büyük vs. vs. Faydası saymakla bitmiyor. Buna ağırlık vermek lazım cidden.

Erkek olarak arkadaş edinmek çok kolay iş ya. Sadece gidip konuşman lazım. Ben köpek parkında köpek gezdirirken bile kaç tane arkadaş edindim. Kadın / sevgili arıyor olsan dert ama bu kısım kolay.

Yani spor hariç aslında bence bi sorunun / engelin yok, sadece olaylara bakış açını değiştirmen lazım. Çok stoacı bi cevap oldu ama bahsettiğin motivasyon / disiplin işi için sana lazım olan bi tek bu gibi geliyor.

Yapabiliyorsan günlük tut, günde 15 dakikamı alıyor benim, ama "ulan ben hayatımla napıyorum" diye düşünmek için yeterli bir süre. Günlüğü dijital tutma, güzel 1 defter ve dolma kalem al ki yazmak da fiziksel olarak keyifli bi aktivite olsun. Sabah kahveni içerken twitter'a bakacağına bunu yap yani, faydası muazzam.
  • plutongezegendegilmi  (26.04.23 13:55:16) 
@plutongezegendegilmi: ev hayirli olsun :) biz de bahceli bir yer alirsak belki arkadaslari falan cagirip mangal olayina gireriz. ama farkli sehirde (daha ucuz) alirsak biraz zor olabilir.

is konusunda cogu zaman boyleyim, bu biraz sikinti o yuzden. girdigim sirketlerde genelde 1 sene icinde sikiliyorum ve iyice saliyorum. ancak yuksek motivasyonlu bir ekip/ekip lideri toparliyor beni.

sosyallikte de duzen saglayamiyorum. bakis acisi degistirmek hepsi icin gerekli sanirim ama iste kendi kendime yapamiyorum bunu. muhtemelen bir yardima ihtiyacim var.

spor da pilatese gidiyorum ama farkli seyler de yaptiriyor biraz, pt gibi aslinda. ben spor salonu sevmiyorum hic. bir de esimle beraber gittigimiz icin devamlilik daha kolay oluyor.

gunluk olayi mantikli. yapabilir miyim bilmiyorum :D
  • lemmiwinks  (26.04.23 14:14:00 ~ 14:14:29) 
en kucuk seyden en buyuk hayaline kadar to do listler yapip onlari tamamlamaya calis. gunluk, haftalik, aylik hedefler yapilacak seyler listesi de olabilir.


  • baldur2  (26.04.23 15:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.