[]

0.69 Kredi ile Ev İşleri

en son hiç kredi çıkmıyordu diye ibliyorum, o yüzden peşini bırakmıştım.

şuan sahibinden'i açınca milyonlarca "0.69 krediye uygun, tamamına krdi kullanabilirsiniz" tarzı ilan var.

açıkçası bu işler çok da vakit alıyor, hiç bu yola girmeden önce sorayım istedim;

çıkıyor mu bu kredi?

1.5-2 milyon arası kredi çekmeye çalışsam çıkar mı? (gelir olarak vs. uygunluğum var) yoksa %1 ihtimal bile yok mu?

eğer ihtimal yoksa hiç sahibinden'de vakit kaybetmeyeyim.

 
1.5 milyona kadar ilk evim kredisi kullanabilirsiniz şartlarınız uyuyor ise. Başlarda düşük ödemeli sonraki yıllarda artıyor.

Ayrıca evet bir ara kredi çıkmıyordu ama bir arkadaşımızda yine 1 milyon küsür/10 yıl çekti 22000 aylık ödemesi var dedi. Bu dediğimde 1 - 1,5 ay öncesi çekildi.

Hatta ben de arabayı satıp krediyle ev mi alsak diyorum ama bizim ödemelerimiz çok çok dişimizi sıkmamız gerekir çok zorlar o yüzden giremiyoruz.
  • Angelismeee  (26.04.23 10:20:27) 
Merhabalar, bazı emlakçılar doğru bilgi vermeyebiliyor. Yeni evim kapsamında tamamına kredi gibi bir durum yok, zaten gelirinizin %40'ı taksitiniz olacak şekilde kredi çekebiliyorsunuz ve en az %10 peşinat vermeniz gerekiyor.

Örneğin; hane geliriniz 40.000,00 TL (sadece eşler maaş birleştirme yapabiliyor.) O halde taksitiniz en fazla 16.000,00 TL olacak şekilde kredi çekebilirsiniz. Aşağıda linkini bırakacağım tabloya göre; en fazla 1.600.000,00 TL kredi kullanabilirsiniz. Yani verebileceğiniz peşinatı hesaplayarak 1.600.000,00 TL de kredi çekecek şekilde alabileceğiniz ev tutarını hesaplayarak ona göre ev bakabilirsiniz.

Ek olarak 1.600.000,00 TL çektiniz diyelim tablodan da göreceğiniz gibi ilk yıl 7.057 TL, ikinci yıl 8.641 TL, üçüncü yıl 10.370 TL sonraki ödemeler de 15.550 TL olarak devam ediyor fark söz konusu olmuyor.

Özel bankalarla klasik konut kredisi; halk, ziraat, vakıf gibi devler bankalarıyla da yeni evim projesi kapsamında görüştüm. çünkü neredeyse tüm kiracılar ev sahipleriyle papaz olduğu için bir çıkar yol bulmaya çalışıyor. Özellikle ziraatle görüşme halindeyim kredi veriyorlar. ortalıktaki 250 bin, 400 bin maksimum kredi verildiğine dair söylemler sadece ihtiyaç kredisi için, kredi notunuz ve geliriniz projeye uygunsa, eşinizin sizin ya da çocuğunuzun evi yoksa başvuru yapabilirsiniz, kredi çıkmama ihtimali neredeyse yok dediler. Sorunuz olursa beklerim.

Umarım hepimiz bir an önce sonuca ulaşırız.

www.hurriyet.com.tr
  • snd88  (26.04.23 10:21:44 ~ 10:24:56) 
@snd88,

çok iyi o zaman. ziraat çıkıyorsa. hiçbir evimiz yok, gelirimiz de uygun, %90'ına kredi çıkıyorsa aylık 20-25 bin liralık ödemeler bile sorun çıkarmaz bizim için.

anlaşmalı proje araştıracağım o zaman demi?
  • tchuck  (26.04.23 10:28:16) 
@tchuck
bence, önce son üç aylık maaş bordrolarınızı alın imzalı kaşeli, ev almayı planladığınız muhitteki ziraat bankası şubesine gidin, krediler bölümündeki yetkiliyle görüşün.

kredi notunuz vs. de etkilediğinden; önce kullanmak isteyeceğiniz kadar kredi size çıkar mı çıkmaz mı netleştirin. maksimum ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenin ki ev bakarken bir makas belirleyebiliyor olun.

sonrasında anlaşmalı proje bakın, mümkünse sarı sitede ilan açan emlakçı değil de yapsatçı inşaat firması olsun. krediye başvuru sürecinde de evi beğendiniz örneğin, aldınız tapu görüntüsünü başvuru yaptınız, o süreçte kapora vs. vermeyin netleşene kadar. biraz firmalar bastırıyor bak alıcısı çıktı vs diye ama hikaye bence. nacizane benim tavsiyelerim bunlar.
  • snd88  (26.04.23 10:33:58) 
Şartlar uyuyorsa kredi çıkıyor.

Burada sanıyorum en büyük sıkıntı bazı müteahhitler fazla vergi çıkmaması için 4 milyona sattığı evi 1 milyon üzerinden gösteriyor. Siz de buna göre kredi alabiliyorsunuz. 3 milyonu cepten verebilen kişi, o evi kredi çekmeden de alır zaten.

Ancak gerçek değerini gösterenlerde var. Biraz araştırmak lazım. Niyetiniz varsa, seçim öncesi halletmeniz güzel olur kanaatindeyim.


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.04.23 11:42:46) 
Beğendiğin evin müteahhiti bankalarla anlaştıysa kredi çıkıyor. SAhibindende mesaj atın yada arayın, ev için ne kadar kredi kullanabileceğinizi sorun.

Bankaya, hatta şubeye göre değişkenlik gösteriyor size ne kadar çıkacağı. Hane gelirinizin 66-70 katı arası çıkıyor genelde, nadiren 80 kata kadar yolu var.
  • iustitia omnibus  (26.04.23 16:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.