[]

Usb girisi ile calisan makinayi wireless yapmak

1 - Elimde usb kablosu ile bilgisayara baglanan bir lazer kesici var. ben bu aleti wireless yapmak istiyorum. Yani aletten cikan usb kablosuni bir adaptore bagliyim sabit kalsin, bilgisayarin usb portuna bir parca takiyim wireless baglansinlar. Bunun icin ne almam lazim, link ile gonderirseniz super olur.

2 - bir de macbook ayni anda 2 3 usb girisi baglamam gerekiyor bazen. C adaptor bagliyorum once sonra oradan bir suru kablo cikiyor. Bir deck olsa tum usbleri ona taksam masada dursa, mac c girisine de bir alici verici gibi birseyle wireless baglasam. Bunun icin ne almam lazim ?

Tesekkurler

 
karşılıklı parça takarak olmaz sanıyorum. örneğin bahsettiğiniz gibi çalışan mouse’lar var fakat onun alıcı ve vericisi spesifik olarak o donanım için üretilmiş, keza yazılımı da öyle. lazer kesiciyi kablosuz ve usb üstünden çalışacak şekilde kullanabilmek için yine spesifik olarak bir donanım ve yazılım hazırlamak gerekiyor tahminimce ama teknik olarak daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa düzeltir.

siz wireless usb hub olarak aratın, pahalı da olsa bazı cihazlar var, istediğiniz gibi usb kablolu cihazları bu hun’a bağlıyorsunuz, hub ise gelen datayı wi-fi sinyaline çevirip ortak ağınızdaki uyumlu cihazlarda kullanılabilecek şekilde kablosuz olarak yayıyor ama bilgisayarlara kendi yazılımını kurmak gerekiyor haberleşebilmeleri için, öyle standart bir protokol değil yani usb gibi, tak çalıştır olmaz.
  • orient blue  (26.04.23 08:14:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.