[]

Memurluk

Merhabalar. Bir iş sorusu daha. Mesleğim (mühendis) dışındaki memurluklara başvursam pişman olur muyum? Adalet Bakanlığı'nın alımı var. Aklıma şu geliyor. Mesleğimi yapmıyor olsam da KPSS'ye tekrar çalışıp kendi bölümümden atabilirim. Aklıma bu geliyor.

Zabıt kâtipliği yapılmayacak iş mi? Özelden sıkıldım açıkçası. Memur olmak çok mantıklı geliyor. Değerli görüşlerinizi duymak isterim. Sağ olun. İyi geceler.


 
Zabıt kâtipliği yapılmayacak iş mi?
Cevap: EVET

Sakın, sakın, sakın.

Dediğin kurumda memur gibi çalışılmıyor. Uyarayım yani.
  • infernalcadre  (26.04.23 08:59:56) 
Selamlar, 12 yıllık zabıt katibi olarak ne sorsan cevap verebilecek durumdayım.
Öncelikli olarak mobbingin kralını zabıt katipliğinde görürsün, patronların hakim savcı. Özel sektöre benzemez.
Sonrasında çalışma arkadaşların genel olarak sosyal açıdan düşük standarta sahip insanlar olacaklardır.
Sonrasında ise işe aidiyet duygun olmayacak, burada öncelikle "personel" hakim ve savcılar. Sen sadece onlara "yardımcı personel"sin. Adalet Bakanlığının gözünde yoksun yani.
Kendi bölümüne atanacak durumun varsa ve burayı kısa süreli çalışma olarak göreceksen bunları göz ardı edip çalışabilirsin gayet ama bi defa girdim artık devam ederim gibi bi düşüncen varsa zaten işe girdiğin anda bunun böyle olmayacağını kendin de görüceksindir.
Ha bi de maaşı düşük :)
  • mimetorg  (26.04.23 10:28:47 ~ 10:29:57) 
Memurluk şu an istenecek bir pozisyon değil. Resmen memurlar ölsün diye bakılıyor. Torpille giren çaycı sizden çok maaş alacak. Bunu göze alıyorsanız deneyin.


  • Angelismeee  (26.04.23 11:04:38) 
şu an memur olsan 12 bin maaş alcaksın. değer mi? değmez. git mesleğini yap.


  • sizofren06  (26.04.23 11:26:01) 
tabiki memur ol. ama zabıt katipliği de lise mezunları bile yapıyor. bir tık daha üzeri varsa onlara baksın gözün.


  • sanemz  (26.04.23 11:32:47) 
Devlet kurumlarinda calisacaksan ustun asker, emniyet muduru, hakim, savci gibi kisiler olmayacak. kendi bransindan muhendis olarak atanirsan gayet iyi bir calisma ortami yakalayabilirsin. duz memur olmak istiyorsan da calisma bakanligi, enerji bakanligi, aile bakanligi gibi etliye sutluye karismayan bakanliklar iyidir. maaslar ozele gore dusuk artik.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (26.04.23 12:37:49) 
Son maaşım memur maaşından yüksek ama özel beni yoruyor. İş değişikliği süreci sıkıntılı. İcra için de aynı şeyi mi düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim.


  • dissendium  (26.04.23 12:48:06) 
sana burada defalarca memurluk-kpss danışmanlığı yaptım halen daha aynı sorular. karar veremiyorsun bir türlü bir şeye.

zabıt katipliği yapma. yapamazsın. ağlarsın.

seneye çift sene otur adam akıllı çalış kpss'ye 90-95 yap mühendis adamsın matematik yapıyorsundur. ilk atamada iyi bir yere atan kurtul.

sizde bir de mülakat da yok. daha neyi zorluyorsun.
  • Hallegadola  (26.04.23 13:48:47 ~ 13:49:56) 
Hallegadola, sınavı bekleyemem. Şans faktörü var ve riskli.


  • dissendium  (26.04.23 13:53:14) 
puanın yüksek olunca olmuyor ya ona göre listeni yaparsın


  • Hallegadola  (26.04.23 14:03:55) 
zabıt katipliğine geçme, icra katipliğine asla ve asla geçme. birisine ben özel sektörden sıkılıp da icra katibi oldum desen gülerler. fazla mesaisi, haczi, biriken taleplerin tek tek işleminin yapılması vs....


  • mimetorg  (27.04.23 09:33:47) 
Aldığınız maaş 25+ ise geçmeyin. Daha altında alıyorsanız geçmek mantıklı. Zaman kazanırsınız.


  • yalniz kizkulesi  (27.04.23 09:45:40) 
belki anlatmışımdır. üniversite arkadaşlarım genel olarak özel sektöre geçtiğimizde bir arkadaşım 100 lira fazla veriyorlar diye zabıta olmuştu. o ayrı dünyanın insanı oldu. hala parasal olarak sürünüyor. bir kere toplanmalarımıza geldi. üstü başı yırtık pırtık. çocuk yapmış eşi çalışmıyor. ama dünyanın en mutlu adamı. kanında mutluluk akıyor. o ayrı bir mesele. benim sıpa yesin, sizin gibi kasamam ben abi, böyle mutluyum diyor.

ben hayvan gibi zenginledim ama mutlu değilim. mutluluk parada değil. ama zabıt katipliği'nde de değil. madem memurluk yapacaksın, rahat bir iş bul. belediye olur, aktif olarak çalışmayan bakanlıklar olur. biraz gezip tozarım dersen ihracatçı meclisi vs olur. tübitak vb kurumlar olur. zabıt katipliği, yazık edersin kendine. oldu olacak gardiyan ol.
  • gabe h coud  (27.04.23 10:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.