[]

3 tarafimiz denizlerle cevrili peki neden deniz urunleri cok pahali

Gercekten bilmiyorum aydinlatir misiniz




 
Bilinçsiz avlanma ve denetim yetersizliği nedeniyle sahillerimiz kupkuru.

Trolü dipte bir gezdirirsin, ne balık bırakır, ne yavru, ne yaşam alanı. Ne var ne yoksa söker alır.

Bir hamsinin avlanabilmesi için en az 9 santim olması gerekir. Bir gün cetvel al ölç. Hiç 9 santimden büyüğünü görebilecek misin?

Ve daha onlarca örnek. Kısaca kuruttuk karasularımızı.
  • Mirket  (25.04.23 23:25:38 ~ 23:39:51) 
Eskiden sezonda 10 tane olurdu şimdi 1 tane var, ben bunu ölçeklendirerek söylüyorum tabii fikir vermesi açısından. Neden böyle peki? Sen bu yavrudur bu değildir demeden her şeyi avlarsan balık üremez çoğalamaz haliyle azalır, azalınca da fiyat artar.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.04.23 23:28:18) 
KPSS coğrafya terk bilgimle cevap yazayım. Bizde açık deniz balıkçılığı yapılmıyor. Kıyı balıkçılığı yapılıyor. Yani çok büyük olmayan teknelerle balık yakalanıyor. Teknolojiden faydalanmak da önemli. Marmara falan zaten temiz değil. Fabrika, rafineri, ne ararsan var.


  • dissendium  (25.04.23 23:41:39) 
Mesela insanların "uff çinekop, çok severim" dediği balık, lüferin yavrusu ve avlanmaması gerekiyor. Sarıkanat da öyle yine, çinekopun bi küçüğü hatta yanlış hatırlamıyorsam. Trol balıkçılığı mahvediyor denizleri.


  • nundu  (26.04.23 00:20:27) 
Aslında çok da pahalı değil, sezonun bol olduğu zamanlarda bir kilo balık bir kilo ekmek fiyatına geliyor çoğu zaman.

Ama az ve yetersiz olduğu, pahalı olduğu, büyük sıkıntılar olduğu aşikar.
  • John Bloor  (26.04.23 10:30:55) 
Piyano piyano bacaksız bro anlattık ya işte neden pahalı olduğunu. Senin dediğin gibi ağı atıyorsun tonlarca hamsi gelmiyor; yanlış avlanma nedeniyle denizde balık yok, balık yok ama talep çok, klasik arz-talep dengesi yani. Denizden 10 tane balık çıkıyor, bunu isteyen 100 kişi var, adam denizden bedava çıkıyor diye sana bunu neden ucuza versin ki neticede bu balığa talep var, talep olunca istediği fiyattan satıyor işte ticaret bu. Sen adama "olm denizden bedavaya çıkıyor bu kadar pahalıya satmasa" desen "bedavaya çıkıyorsa git kendin yakalayıp ye" der. Öyle düşün.

Misal altın da toprağın altından bedava çıkıyor ama gramı 1300 lira, senin mantığına göre onun da bu kadar pahalı olmaması lazım bedavaya çıkıyor çünkü.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (26.04.23 10:44:03) 
Benim de hayret ettiğim şu.

Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi uygulanmaktadır. Osmanlı'da da öyleydi. Dünya'da ekstrem birkaç ülke dışında da böyledir.

Serbest piyasa ekonomisinde piyasada bir mal, talepten azsa fiyat yükselir, fazlaysa fiyat düşer. Dengeye geldikleri noktada fiyat oluşur. Konunun maliyetle alakası yoktur.Yüzyıllardır yoktur. Tüm Dünya'da yoktur.

Yani Kuzey Kore dışında fiyatın maliyete göre hesaplandığı ülke yokken İnsanların aklında niye böyle bir kanı var anlayabilmiş değilim.
  • Mirket  (26.04.23 10:47:04) 
ulke koca bir tarim arazisiyken neden tarim urunleri pahaliysa ayni/benzer sebeplerden


  • bay b  (26.04.23 11:37:26) 
Avrupa ülkelerinden büyük yüz ölçümü ile Avrupa'dan pahaliya nasıl et satiliyorsa o sebepten.


  • logisticsmanager  (26.04.23 11:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.