[]

Araba için güneş gözlüğü

Selam ahali. Benim gozlerim gunese karsi biraz fazla hassas. Ozellikle arac kullanirken parlak guneste normal birine gore cok fazla kamasiyor. Birkc defa goz doktoruna gittim ama ozel bir sey olmadigini soylediler. Simdi araba surerken cam kalitesi acisindan iyi bir gozluk almak istiyorum. Ben de rayban ve persol marka gozlukler var. Persol
Yine iyi gibi ama rayban neredeyse gunese karsi sifir gibi. Arabada tutacagim cok pahali olmayan ancak guneste iyi koruyacak bir gozluk almam lzim. Bu konuda tavsiyesi olan var mi?



 
Ben gözlük alırken araba kullanıyorsanız polaroid olanı alın denmişti. Ray Ban modellerinde var.


  • dissendium  (25.04.23 23:07:38) 
extra kalın ve siyah camlar da var
carrera'ya bakın
kaynakçı gözlüğü gibi oluyor ikindiden sonra akşam olmuş gibi gösteriyor
bir de polarize olmalı
  • bir soru sorcam  (25.04.23 23:11:38 ~ 23:12:21) 
looklight cok iyi. trendyolda aratabilirsiniz. polarize camli


  • ala09  (25.04.23 23:34:41 ~ 23:35:35) 
şahsen polorize olan güneş gözlüklerini araba sürerken tavsiye etmiyorum, renkleri değişik gösteriyor(ağaçları vb), bazı yerleri parlatıyor (gökkuşağı gibi gösteriyor), bence polorize olmayan almanızı tavsiye ederim.


  • ravenudon  (26.04.23 11:21:08) 
Araç sürerken polarize gözlüğün artısı şudur: yansımaları, parlamaları minimuma indirger. Çünkü polarizenin olayı, farklı yönlerden gelen ışığı kırmaktır. Sürücüler için kaliteli bir polarize rahatlatır. Renk değişme durumu, hem camın rengi hem de polarizeden kaynaklı değişebiliyor. Önemli olan renk ise deneyerek alın, yoksa ağacın rengi az koyu az sarı olmuş çok da önemli bir husus değil. Maksat gözü gün ışığının etkilerinden korumak. Kaliteli bir şey istiyorsun anladığım kadarıyla, yalnız Persol alırken dikkat et, çünkü mineral camlı modelleri var. Cam sağlam, kırılmaya çizilmeye dirençli. Ancak dezavantajları var, mesela aşırı toz tutması. Silip yıkasan da çabuk toz tutuyor. Ayrıca ağır. Sırf bu toz tutması yüzünden sattım ben. En iyisi hafif ve plastik camlar. Kaliteli polarizelerde de görüş açışı ve polarizenin etkin alanı daha geniş. Bazısında yanlarda polarize özellik zayıf olabiliyor.


  • Huan8  (26.04.23 11:44:41) 
Polarize camlar özellikle yerden yansıyan ışıkları azaltıyor. Parlak asfaltı koyu siyah olarak gösterdiği için çok fark yaratıyor.


  • burfak  (26.04.23 14:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.