[]

Orijinal gibi ses montajı nasil yapiyorlar deepfake gibi

Selam dün muharrem ince babaladaki konusmasinda gordum sasirdim. m.youtube.com videoda 02.05.00de basliyor. Kilicdarogluna yapilmis ses. Bu ses kaydini nasil yapiyorlar gercek gibi teknik olarak nasil mumkun yapiliyor?




 
daha önceki konuşmalarından kopyala yapıştır şeklinde ufak düzenlemelerle yapılır. teknoloji ilerledi.
haa çok bildiğimden değil sadece tahmin.

  • zurna3  (25.04.23 20:35:22 ~ 20:36:32) 
Büyük ihtimalle dinletilen ses kaydı klicdarogluna çok benzeyen bir sesin onu taklit etmesi.

Sıfırdan bir ses datasi yaratamazsiniz. Ordan burdan birlestirdiginiz kelimeler de siritir çünkü her sesin kaydedildiği ortam akustik cihazlar farklıdır. Aynı stüdyoda kaydedilen sesleri bile kesip bicseniz bu sefer de devreye vurgular girer.

Ses montajı yapmak öyle a haber in gösterdiği gibi ya da muharrem ince nin dediği gibi 29 harf var herkesin sesini yaparlar gibi basit bir dünya değil.

Öyle olsa herkes şarkıcı olurdu. O kadar auto tune vs olmasına rağmen dozajini çok hafif arttırsan dahi insan kulağı o autotune u hemen anlıyor.

17 25 aralık seslerinin de montaj olduğunu belgeleyemediler zaten hatırlarsaniz
  • makbur  (25.04.23 22:18:37) 
Teknik olarak çok kolay şekilde yapabildiklerini bundan 6 yıl önce gördük.
youtu.be

Şu anda bu teknoloji çok daha iyi durumda.
www.youtube.com

Kendi sesinizle her istediğiniz cümleyi bilgisayara söyletmek istiyorsanız sizden basit bir metin okumanızı istiyor, o kayıttan sizin sesinizi alıyor ve ondan sonra istediğiniz her cümleyi ona söyletebiliyorsunuz. Mükemmelliğe tam olarak ulaşmadı ama çok yaklaştı.

Biz bu teknolojiyi 6 yıl önce gördüysek kaç yıldır vardır diye siz tahminde bulunun.
  • michael_knight  (25.04.23 22:39:15) 
@michael bahsettigimde 2. Videodaki gibi teknik olarak nasil olabildikleriydi. Ml ile tum ses datalari yuklenip mi işleniyor nasil oluyor diye


  • optimistbakunin  (26.04.23 01:35:18) 
@optimist benim de tam olarak hakim olduğum bir konu değil ama çok kısa bir cümleden bile ses tonumuzu, sesli harfleri nasıl söylediğimizi anlayıp diğer sesleri ona göre tahmin ederek üretiyor diye biliyorum.

Elbette bir insanın 10 dakikalık bir konuşmasını dinleyip onun üzerinden bilgi alsa daha doğru bir sonuç çıkaracaktır ama 10 saniyelik bir konuşmadaki ses tonundan da makul bir sonuç çıkarmaya başladı sanırım.
  • michael_knight  (27.04.23 09:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.