[]

oy tercihleri

çevrenizde oy tercihi değişen çok insan var mı? özellikle büyük şehirlerin dışındaki yerlerde yaşayanlara soruyorum. benim küçük ilçelerdeki sokak röportajlarında gördüğüm, tercihlerde fazla bir değişiklik olmadığı. siz ne diyorsunuz bu konuda?




 
Bayramda 90 yaşındaki dedeme sordum, ben akp'ye oy veriyordum ama kemal kılıçdaroğlu'na vereceğim dedi. Adam düşmüş olan zihinsel yetisiyle bile bunu görebiliyor.

Kemik kitle dediğimiz kesim hariç değişim çok fazla. Kemik kitleye ne yapsan boş, malum şahıs gelince bu pahalılık bitecek diyor. Lan sanki babam var 20 senedir.
  • kimlanbu  (25.04.23 14:56:05) 
muhafazakar ve akp'li ailelerin ilk defa oy kullanacak çocukları kk diyor genellikle biz de. direkt son seçimle kıyaslayamam ama 2015'te iki defa akp'ye vermiş o zamandan beri git gide çözülen vazgeçen çok seçmen var. 2018'de ki %52.6 artık mümkün değil çok çok zor.

bir de rte kürtlerden çok oy alıyordu, hem kriz hem mhp yüzünden çok çekildi bu destek. ince samimi biri olmadığı için kürtlerden pek oy alamadı ama kk baya destek alacak gibi. kürt dediğim hdp seçmeni olmayanlar.

röportajda görmekle görmemekle olacak iş değil hocam. kemik zaten %30 oyu var. rte zaten min 43 falan alacak. %55-58 civarı muhalefet bloğu ve %52-54 civarı asla erdoğana oy vermem diyen bir ülke var.

seçimi kazanmanın formülü;
1- konsolide olan muhalefet
2- sandığa giden muhalefet

31 mart - 23 haziran arası akp'den ekoya çok az oy gelmişti. tarihi fark üstteki 2 formülden geldi. şu an da 7/24 inceyi gündemde tutmaları, pkk-chp ilişkisi kurmaya çalışmaları bu yüzden
  • avatar is back  (25.04.23 15:17:10) 
ben de roportajlarda gormedigimizi dusunuyorum, belki de oyle dusunmek istiyorum ama akp'li ailelerin yetisen cocuklari, hele de okuyup eden, internet kullananlari akp'ye oy vermeyecek diye dusunuyorum. ama bu insanlara sorsan muhtemelen verecegim diyecektir, ailesine verdim diyecektir, sokakta roportaj yapilsa da rte diyecektir. mahalle baskisi cok fazla ama sandikta vermeyeceklerini dusunuyorum bir cok kisinin, ozellikle yeni nesilin.

bir de elbette ne yazik ki tarikatlarda buyutulen, bu 6 yasinda evlendirilen kiz gibi, radyo televizyon gormemis, dinletilmemis, farkli bir dunyanin varligindan habersiz bir kitle var ne yazik ki, onlara su asamada yapilacak bir sey yok.
  • songforsomeone  (25.04.23 15:22:50) 
Yani illaki var ama radikal şekilde yok ben egede bir ilçedeyim. Egede muhalefet zaten önde önemli olan iç anadoluda muhalefer göze çarpan değişim yaşarsa bu çarpıcı bir değişim olur.


  • mikahakkinen  (25.04.23 16:11:36) 
akplilerde bir tane bile yok.

aksine karşı taraf kk, muarem, sinan, yeşil, boş oy, kararsız şeklinde bölünmüş.
  • nuisance  (25.04.23 16:13:01) 
Değişen yok. Yıllardır aynı.


  • yalniz kizkulesi  (25.04.23 19:59:25) 
Oy tercihi değişen insanlar tabi ki var.

Sinan OĞAN bence baya oy alacak
  • Angelismeee  (26.04.23 11:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.