[]

bildiğiniz içinde tamamen değil ama az az et, tavuk, köfte olan yemekler?

var mı? mesela patatesli köfte, mantarlı tavuk gibi... ya da nasıl desem kıymanın içine katılan farklı malzemeler... karnıbahar, bulgur vd.




 
Patates yahnisi ve patlıcan musakka mesela.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.04.23 11:04:51) 
bütün etli dolmalar, bolonez soslu makarna


  • benaslinda  (25.04.23 11:29:10) 
Kıymalı makarna,
Mantı,
Tavuklu pilav
Et sote
Kıyma Sote
Tavuk sote sote
Kıymalı karnıbahar

diye saymaya başladım da bütün sebzelerin kıymalı yemekleri yapılır ki. Kıymalı mantar sote, kıymalı, etli ya da tavuklu pırasa, ıspanak, taze fasulye, kuru fasulye, nohut,

say say bitmez. Soğuk yenen zeytinyağlılar dışında hepsine koyabilirsin.
  • Mirket  (25.04.23 11:35:44) 
Aslında neredeyse tüm Orta Anadolu'nun ve Karadeniz bölgesinin yemekleri böyledir. Az kıymaya bol ince bulgur ve salça eklenip yapılan köfteler gibi. Öte yandan kıymanız azsa protein de almak istiyorsanız örneğin kıymalı pırasaya atacağınız bir avuç nohut yemeği lezzetli hale getirir (nohutu öncesinde ıslatıp bir taşım kaynatınız). Arkadaş yazmış, etli dolma içleri de öyledir, bol pirinçle etli iç bollaştırılır. Yine yemeğe koymadan önce yağda kavurduğunuz mantar hem lezzet hem de et yeme hissi verir. Yine herhangi bir sebze yemeğine koyacağınız ıslatılmış yeşil mercimek hem miktarı artırır hem de lezzet ve protein verir.
Bütün bunlar aslında yüzlerce yıldır Anadolu köylüsünün bildiği şeyler, ama artık nohutta pahalı, mercimek de pahalı, kimsenin yüzüne bakmadığı pırasa bile 15 tl. Et 100 yıl öncesinin köylüsü için de pahalıydı ama proteinini mercimekten, nohuttan alıyordu o insan.

  • SiyamkedisiZorro  (25.04.23 11:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.