[]

kasko sigorta alırken önemli detaylar neler

ilk kez geçen sene araba aldım 2. el otokoçtan. onlar mecbrui yaptılar. pek önemsemedim. şimdi yenileme vakti geldi.

internette 6 bine yakın sigorta, kasko 8 bn çıkıyor. kaskoya 6 bin teklif veren de oldu.

anlaşmalı özel-yetkili servisler ayrımı da var.

Şu ana kadar kaza yapmadım ama arabayı sürttüm parkederken vs bir kaç kez duvara. önemsemedim. duruyor hala. satarken düşük fiyattan satarım

kaza yapma durumum olablir tabi. şehirler arası yol gidiyorum. o yüzden karşı tarafın hasarını da benim hasarı da karşılaması önemli. araba opel astra 1.6 2018 şu www.sahibinden.com

www.sigortam.net burdan bunlar çıktı:

Türkiye Sigorta
Dost Kasko
5.491,17 TL
5.114,17 TL

ama burda sigortayı göremiyorum. sadece kasko listeliyor. kasko alınca sigorta da aynı yerden mi almak gerekiyor?

grisigorta.com.tr burdan da bayağı ucuz teklif verdi 9 taksit 5100 lira. yetkili servis de yazıyor. bu tür şirketler yani tanınmadık şirketler ne sıkıntı yarataiblir


Şunlar konusunda bilgi alabilirsem güzel olurr:

1- kaskoda özel-yetkili servisi önemli mi . arabanın garantisi dlduğu için özel servise gitmek ne sıkıntı yaratır
2- sigortada önemli mi özel yetkili servis
3- sigortada imm değeri var.100 bin az değil mi normal mi
4- kaskoda 2 milyona yakın mı hasar karşılanmalı yoksa 5-6 milyona çıkayım mı. ferrariye vurup pert etme ihtimali mümkün mü türkiyede.
5- ikame araç önemli olur mu. çoğunda var zaten
6- sigortayı 1kaç gün geç alınca ceza ödeniyor ama kaskoda yok ama şirketlerin gözünde riskli mi gözükürüm geciktirirseM?
7- anlaşmalı özel yetki orijinal servis iyi mi sizce

 
yetkili servis veya servis seçimi serbest olsun, imm sınırsız veya çok yüksek olsun. 30 gün mü ne bir sınırı vardı sanırım, kaskosuz 30 günü geçirirseniz hasarsızlık indirimi sıfırlanıyor diye aklımda kalmış.


  • inheritance  (25.04.23 10:33:33) 
Bro soruna tam cevap olmayacak ama bu işlerde genelde en ucuz teklif hangisi verilirse o alınır zira küçük bir hasar olunca zaten kimse kaskoya yaptırmaz bir sonraki dönem hasarsızlık indirimi bozulmasın diye, büyük bi şey olunca da araba perte çıkıyor her kasko aynı prosedürü uyguluyor zaten o durumda. Bu şekilde de düşünebilirsin belki.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.04.23 10:37:57) 
ben IMM ye çok takılıyorum, bunun meali- yanlış biliyorsam düzeltirler beni- karşı araca verdiğin bir zarar olursa onu ne kadara kadar karşılıyor, genelde şu anda 100bin tl veriyorlar ama ben bunu ek paketle sınırsıza yükseltiyorum.


  • delidiyorum  (25.04.23 10:48:47) 
delidiyorum İMM, kaskoda yükseltmek daha kolay sanırım. 1 milyon iyi mi
sigortada 120 bin civarı. onu yükseltmek pahalı oluyor

  • ShadowOfMoon  (25.04.23 11:18:13) 
1 milyon imm için bence az. sınırsız olmuyorsa en azından 2-3 milyon olsun.


  • inheritance  (25.04.23 13:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.