[]

seçim 2. tura kalırsa kaos ortamı oluşturup kazanırlar söylemi hakkında

o kaos ortamını oluşturabilecek kişiler neden 1. tur seçimden 1 hafta önce oluşturmuyor ?
seçimin 2. tura kalmadığını gören güçler 1. turdan 10 gün öncede aynı kaosu oluşturup aynı sonucu alamazmı ?



 
Aynı soruyu şöyle sormayı deneyin bir de:
Haziran 2015 seçimlerinden önce olmayan kaos, neden Haziran - Kasım arasında oldu?

Şu an her şey varsayımsal. Anketler KK'yı 6-8 puan önde olarak gösteriyor. Ama ne olacağını bilmiyoruz. Belki kıl payı RTE kazanacak?

Ama birinci tur bittiğinde, elimizde artık resmi sonuçlar olacak. Elinde güç olanlar, farkın kapanıp kapanmayacağını, ne yaparlarsa kapacağını biliyor olacak, ellerindeki gücü bunun için kullanacak.

Ayrıca ikinci turda milletvekili seçim olmayacağı için, partilerin müşahidi falan olmayacak. Sandık güvenliği de sorunlu yani.
  • sailor  (24.04.23 19:19:53) 
2. turda parti müşahidi neden olmasın ?
olmayacaksa bile akp'li adam tayyibin müşahitiyim, chp'li adam kk'nın müşahitiyim der yine müşahitliğini yapar.

  • aslindasorunumpsikolojik  (24.04.23 19:32:29) 
Demeye çalıştığım esasen şuydu;
Birinci turda 600 tane vekil de seçeceğiz. Bu yüzden seçime katılan her partinin temsilcileri/müşahitleri/gözlemcileri, vekil adaylarının adamları falan da sandık başında olacak.

Sallıyorum, doğuda bir sandıkta CHP'nin temsilcisi olmasa bile HDP'nin temsilcisi olacak muhalefetten. Ama iş sadece cumhurbaşkanı seçmeye kaldığında, artık her partiden birilerini sandık başında göremeyeceğiz. CHP bile olsan, ulaşmadığın, temsilci gönderemediğin sandıklar oluyor.
  • sailor  (24.04.23 19:42:34) 
Çok basit bir soru ama "insanlar maymundan geliyorsa, şimdiki maymunlar neden insan olmadı?" sorusu keşfi gibi düzenli olarak tekrar soruluyor.

AKP istikrar ve düzen üzerinden siyaset yapan bir parti. İlk turdan önce kaos oluşursa "AKP milli güvenliği sağlayamıyor" denir. Oy bile kaybederler.

İlk tur ile ikinci tur arasında olursa, 2015 seçimlerinde olduğu gibi, belirsizlik zamanı oluşan kaos insanları muhafazakarlığa/statükonun ön görülebilir güvenliğine yönlendirir.
  • nawar  (24.04.23 19:54:36) 
Bir düzeltme yaptım, HDP sandıklara kimseyi koyamıyor o hakkını engelledi ysk.


  • hewit  (25.04.23 10:09:21) 
doları euroyu ucu ucuna tutuyorlar. her an patlayabilir.
akp seçimi ikinci tura bırakmamak elinden gelen herşeyi yapacaktır.

  • vizivozo  (25.04.23 11:38:20 ~ 11:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.