[]

apartmana sürekli zarar veren karşı komşu

izmir'in göbeğinde, oturduğum 26 hanelik apartmanın karşısında bulunan küçük bir evde, torbacılık yaptığı bilinen, içeri girmiş çıkmış vs zararlı bir tip var. apartmanın güvenlik kameraları ve kapı zilindeki kamera karşı evin de ön cephesini gösterdiği için (muhtemelen kanıt olmasını istemiyor) bu arkadaş 2-3 ayda bir gecenin bi saati çıkıp kameraları sopayla vurarak döndürüyor ya da spreyle boyuyordu. son olarak da apartman zilini ve kameraları çekiçle parçalamış ve şu an ne zil ne kameralar çalışmıyor. dairelere bir sürü de masraf çıktı. elimizde zili parçalarken ve kameraları kırarken net görüntüler de mevcut.

yönetici bunun üzerine emniyete gitti. kendisi daha önce 112’yi arayıp bu kişiyle ilgili şikayette bulunmak istediğimizi de söylemiş, ısrarcı olmuş ancak elimizdeki videolar olsun önceki vukuatlar olsun yazılı bir şikayet bu şekilde alamayız denmiş. Zarar verdiği o gün 112’yi ısrarla arayın mala kast cana kast var diyerek ekip çağırın bu şekilde hiçbir müdahalede bulunamayız bundan yazılı şikayet çıkmaz, demişler. İşi savcıya taşıyabilmek için ekiplerin 3-4 kere gelip olay yerinde tutanak tutmuş olması gerekiyormuş falan.

bunu inanılmaz saçma buldum, yani biri gelip apartmana sürekli zarar veriyor, kameraları kırıyor ve apaçık görüntüsü var. buna rağmen hiçbir şey yapamayız diyorlar. bu iş nasıl çözülür yani toplanıp gidip karşı karşıya mı geleceğiz illa, anlamadım bu mudur polisin önerdiği çözüm? bu işi çözmek için ne yapılabilir acaba?

 
apt yönetimi olarak ortak alan sigortası yaptırın, tekrar etmesi durumunda sigorta şirketine haber verin hasarımız var diye, gelip kamera görüntülerini alıp adamın canına okurlar. Orada torbacılık yaptığı için kameralara zarar veriyor. Siz uğraşmayın içeride 40-50 avukatı olan şirketler uğraşsın :)


  • erty_ksk  (24.04.23 13:32:09) 
polisler başından savmış bence

barandogan.av.tr
harunkaradag.av.tr
  • bir soru sorcam  (24.04.23 14:54:04) 
savcılığa dilekçe verin. polisler baştan savmış.
görüntülerle birlikte.

  • jelly bear  (24.04.23 15:18:35) 
erty_ksk ve polisler bastan savmis +1


  • 65 derece  (24.04.23 15:38:42 ~ 15:40:06) 
Olay olup bitmişse polise gitmek yerine savcılığa müracaat etmek daha iyi olur ,fiil devam ediyorsa da polis çağırmak.


  • hebanon  (25.04.23 00:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.