[]

adrenalin

merhaba,

bunyeye Adrenalin saglayabilecegimiz alanlar nerelerdir?

madde madde;

-basketbol oynuyorum. Rekabet ile belirli bir seviyede adrenalin salgilaniyor
-aytik seyrekleşse de konsol oyunlari ile rekabet ve dolayisiyla adrenalin salgilaniyor.
-hiz yapiliyor fakat pek adrenalin salgilanmiyor. Aşiri düşük seviye ve cevreyi tehlikeye attigindan tercih sebebi değil.
-lunapark onemli bir seçenek fakat kışın mümkün değil.
-VR, lazertag vs oyunlar oynuyorum. Cok etkilendigim soylenemez.
-yamac parasutu/planör yapmayi planliyorum.

baska neler yapilabilir, siz neler yapiyorsunuz?

 
soğuk duş da adrenalin salgılatıyor.


  • pide  (24.04.23 07:38:05) 
Hava iyi olursa bisiklet sürmek
Spor salonunda ağırlık kaldırmak
Açık havada koşu
  • kararsızataletfilozofu  (24.04.23 09:03:34) 
Bu sayılanların çoğu adrenalin salgılatmaz, yani ağırlık kaldırırken duş alırken ya da basketbol oynarken sürekli adrenalin salgılatsaydık kalp krizinden ölürdük muhtemelen, vücut farklı durumlarda ihtiyaca göre farklı hormonlar salgılar, adrenalin için savaş ya da kaç moduna girmen lazım, seni heyecanlandıran bir şey olmalı ama bu heyecan büyük oranda "stres ve korku" temelli olmalı. Misal trafikte birine el kol yaptığında hareket çektiğin arabadan elinde levyeyle 3 kişi indiğinde yaşadığın heyecan gibi anladın mı? Bu esnada kasların kasılır nabzın yükselir kan basıncın artar damarların genişler, adrenalinle birlikte vücudun glukagon salgılamaya başlayıp karaciğerindeki şekeri çözer kan şekerin yükselir, sen de o enerjiyle ve korkuyla ya kavga etmeyi ya kaçmayı tercih edersin gücün o an ikisine de yeter çünkü, bu hormonun çalışma mekanizması böyledir.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (24.04.23 09:23:02) 
Yıllardır basketbol oynarım adrenalin muhabbetini ilk kez duyuyorum. Bence boks yaparken daha yoğun yaşarsın, çenene bir kroşe yedikten sonraki o sarsılma hissiyatı salgılatıyor olabilir.


  • vedatchilipeppers  (24.04.23 10:10:47) 
Gece belirli bir saatten sonra bizim muhitte dolaşmak bu işe yarayabilir.

Birkaç sokak köpeği çetesi arasından geçiyorsun, sana bakarak 'Hırrrr' falan diyorlar.
  • Mirket  (24.04.23 10:31:35 ~ 10:32:01) 
Duzenli koş, ne kadar hızlı, o kadar fazla adrenalin.


  • summerof69  (24.04.23 10:43:23) 
yalan söylemek, kumar oynamak, yasak ilişki vs. suçlar geldi aklıma.


  • ala09  (24.04.23 13:19:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.