[]

Türknet için kullandığım modem neden çok kötü?

Aldığım modemin (ZYXEL VMG3313-B10A) Türknet'in sağladığı altyapı ile uyumlu olduğunu öğrenmiştim fakat internet eve bağlandığından beri modeme her gün reset atmak zorunda kalıyorum.

Günde 3 - 4 kere modemin üstündeki internet ışığı sönüyor, bazen internet ışığı sönmediği halde internet bağlantısı kesiliyor. Modeme reset attıktan sonra yaklaşık 6 dakika beklemem gerekiyor internetin yeniden çalışması için.

Bu modemin Türknet’in sağladığı VDSL altyapısını desteklediğini ve hiçbir sorun çıkmadan çalışacağını öğrenmiş olmama rağmen bahsettiğim problemi yaşıyorum. Modemi değiştirmeden sorunum çözülemez mi? Müşteri hizmetleri 100 mbps görünen hızımı belki çözülür diye 75'e düşürmeyi denedi fakat bir sonuç alamadım, zaten 15 mbps alabiliyorum. Başka modem ile 24 saat deneyin, sorun çözülürse modemi değiştirin diyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz?

 
Aynı şeyleri millenide yaşadım.

Teknik desteğe başvurun - birşey olmuyor ama olzun. 35 mbps alıyorsun diyorlar 20-29 arası dalgalanıyor.

Modemi geçici değiştirmek mantıklı. Bir tanıdıktan rica edin.
  • baldan kaymak  (23.04.23 21:54:32) 
Merhaba bir çok modem kullandım ayrıca 5 farklı servis sağlayıcıdan hizmet aldım.

Aşağıdaki modemde hep en yüksek hızı aldım. Tavsiyem aşağıdaki modemden birbtane yedekte tutman

TP-LİNK 9970 V3
  • kaiserr76  (23.04.23 22:42:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.