[]

TLS Contact Form Hatası

Merhaba.

İsviçre vizesi için Tls Contact'ın sitesinden online form doldurmaya çalışıyorum. Hiçbir Türkçe karakter kullanmadan doldurdum, problem yok. Ancak bilgileri yazarken büyük harf de küçük harf de kullansam büyük olarak yazıyor ama yine büyük/küçük kullanmak fark etmeksizin küçük algılıyor. Onu da formu tekrar doldururken otomatik doldurmada küçük harflerle çıkmasından anladım.

Nasıl bir kombinasyon yaparsam yapayım ı-i harflerinde sorun çıkarıyor ve formu finalleyemiyorum, sürekli hata veriyor. İnternette birkaç kişi daha aynı sorundan bahsetmiş ancak çözümünü yazmamışlar. Formu defalarca doldurdum ama işlemiyor, delirmiş durumdayım.

Daha önce aynı şeyi yaşamış olanlar nasıl çözdüklerini yazarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler :'ı

Arama kutusundan aynı problemi arayıp buraya ulaşanlar için çözümü yazayım:
- Caps locku kesinlikle kapatın,
- Baş harfler dahil komple küçük yazın. Klavyede "amerika" şeklinde yazdığınız bir metni kutuya "AMERIKA" olarak yazdığını göreceksiniz; problem yok,
- İsminizde dahil Türkçe karakter kullanmayın, formdaki tüm metinler İngilizce karakter olsun,
- Telefon numaralarının başına ülke kodunu yazarken + koymayın,
- :, & gibi özel karakterler kullanmayın, adresteki daire numarasını falan yazarken de no:1 değil de no 1 yazın,
- Verdiğiniz mail adreslerinde sadece ülkeye ait ve com gibi standart uzantıları kabul ediyor maalesef. Ben formdaki hataları komple düzelttikten sonra burada takıldım, ı-i sorunu sandım ama sonradan düştü jeton. Bizim şirketin info@eksi.studio gibi bir uzantısı vardı ve studio uzantısını kabul etmedi, yurt dışındaki şubenin mailini girdim studio yerine ülke uzantısı olanı, onu kabul etti.

Bir de hata aldıktan sonra çerezleri falan temizleyip, sıfırdan log in olup baştan doldurun formu. Önceki yazdıklarınız satırın altında otomatik doldurma olarak çıkarsa da oradan seçmeyin, baştan kendiniz yazın. Önceki yazdığınızı seçince satır pembe olup hatalı kısıma dönüşüyor çünkü.

Bu şekilde doldurduktan sonra nihayet kabul etti ve randevu adımına geçebildim. şimdiden herkese kolay gelsin.

 
ı harfi neden kullaniyorsunuz ki?
I harflerini i yazın. Ingilizce karakter kullanin sadece.

  • logisticsmanager  (22.04.23 10:34:39) 
@logisticsmanager çünkü info@mailadresi.com yazdığım adresi İNFO@MAİLADRESİ.COM gösteriyor ama hata verdikten sonra INFO@MAİLADRESİ.COM'a çeviriyor. Neyi büyük/küçük algılayıp neyi neye çevirdiği belli değil, mümkün olan tüm kombinasyonları denemeye çalışıyorum ve bu şekilde hata verip bozduğu bir sürü bölüm var.


  • rakunzelll  (22.04.23 15:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.