[]

Devlet Hastanesi / şikayet

Merhaba,

İstanbul'da bir devlet hastanesi hatası yüzünden az kalsın babamı kaybediyordum. Olayı kısaca aşağıda özetlemeye çalışacağım.

11 nisanda babam kolonoskopi oldu bu hastanede. yarı baygın şekilde çıktı tabii. Eve getirdim. karnım ağrıyor diye sızlanmaya başladı ertesi güne kadar. Biz de yeni narkozdan çıktı bir de makatta işlem yaptıkları için bu sızlanmanın normal olabileceğini düşündük. Ama ağrısı sabaha kadar uyutmadığından sabah yine aynı hastanenin acil bölümüne gittik. Dün kolonoskopi olduğunu ve sabaha kadar karın- kasık bölgesinin ağrısının geçmediğini ilettik. tahlil vs yapılmadan sadece ağrı kesici ve kas gevşetici iğne yapıldı ve birkaç ilaç yazıp yolladılar.

İyi dedik bu iğne ve ilaçlarla kendine gelir dedik. O gece de hiç ağrısı durmadı ve gittikçe kötüye gidiyordu durum. Ertesi gün (13 Nisan) babam aradı ve artık duramadığını çok canının acıdığını söylüyordu. Ben de ambulans çağırdım ve farklı bir hastanenin aciline gittik.

Bu hastaneye de durumu belirttik. Kolonoskopi sonrası karın bölgesinin ağrısının hiç geçmediğini ilettik. Tahliller yapıldı, MR röntgen ulrason çekildi ve sonuç olarak bize iç organlardan birisinde bir kaçak olduğu söylendi. Mide de olabilir vs ama kolonoskopi yapılmış ise kalın bağırsakta olabilir dendi. Küçücük bir sızıntı bile bu acıyı verebilir dediler. Acilen ametliyata alınacak ve karnı komple yarılacak, ve bağırsaktaki hasara bakılacak dendi. Bizde mecbur kabul ettik tabii.

Apar topar ameliyata girdi. 2 saat sonra doktor " kalın bağırsakta 5 santimlik yırtık vardı tamir ettik. ama 2 gün boyunca vücuda akıntı olduğundan yoğun zehirlenme var. yoğun bakıma alacağız" dedi.

Dünya başımıza yıkıldı. Yoğun bakımda ne kadar kalacağını bilmiyoruz tabi. enfeksiyon çok fazla vücutta. yoğun bakım doktoru da her an herşey olabilir. iç organlar iflas edebilir vs diye bize bilgi verdi.

O üzüntü ile hastaneden ayrıldık. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Ertesi gün ( 14 nisan) hastaneden aradılar ve babamı servise çıkaracaklarını ilettiler. Sevinçten ölecektik.

Bağırsağı dışarı almışlar. uzunca bir süre dışkılamayı karnında ki torbaya yapacakmış. babam hala hastanede ve tedavisi sürüyor. Bayramımımz biraz buruk geçiyor. Ama çok şükür bu haline.

Şimdi ben bu süreçte öncelikle kolonoskopi yapan doktoru, sonrasında ise acilde bize tahlil yapmadan sadece iğne yaparak yollayan doktoru şikayet etmek istiyorum. o gün kan tahlili yapmış olsa enfeksiyonu görecek ve babam bir gün daha erken işlemlere başlamış olacaktı.

E nabızda babama yapılan tüm işlemler var. Cimere şikayet etmem sonuç getirir mi? yolsa farklı yollardan da şikayet etmeliyim.

Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın.

 
cimer sikayeti bakanlik/universite ozelinde sorusturma ile sonuclanir. bence siz bir avukatla gorusup ceza ve tazminat davasi acmalisiniz. e-nabizdan ve ameliyat olunan hastaneden raporu alip bir avukatin yolunu tutun derim. gecmis olsun.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (21.04.23 22:34:23) 
Çok geçmiş olsun, babanıza acil şifalar diliyorum.

Bence de avukatla yasal hakkınızı aramalısınız ama sonuç nasıl olur bilemiyorum emsal durumlara bakmak lazım.
Cimerde savunma verilir dosya kapanır gider bu gibi durumlarda pek işe yaramaz. Yine de yazabilirsiniz sanırım en azından belki biraz başları ağrır
  • epitaf  (21.04.23 23:05:39) 
www.ekinlaw.com

malpraktis deniyor buna. bir avukata danisin derim, dava etmeniz gereken durum bu.
  • oscar  (22.04.23 00:28:52) 
Kesinlikle bir avukata danışın. Çok ciddi bir durumdan bahsediyoruz.
Burası türkiye sonuçlanır mı bilmiyorum fakat sağlık bakanlığında çalışan bir memur olarak ciddi bir soruşturma açılacağından bir sürü yazışmaların yapılacağından soruşturmacılar atanacağından tutanaklar tutulacağından ve bu soruşturmanın söz konusu doktorun dosyasında bulunacağından ve mesai arkadaşları arasında bayağı bir dedikodu yaratacağından emin olabilirsiniz.

Cimer'e yazınca da bu süreç başlar emin olun, fakat düzgün bir avukat ile birlikte bu süreci başlatmanız olayı daha ciddiye ve bedel ödemeye doğru yönlendirecektir.
  • denizgonen  (22.04.23 08:33:02) 
cimerden bir şey çıkmaz. kesinlikle savcılık ve şikayet. tüm delilleri toplayın.
dün görümcem anlattı büyük görümcem doğum sancısı çekerken soruları bana sorun geçmişini ben de biliyorum deyince ufak olanı, doğum sancısı çeken kadına sen cevap ver diye bağırıyormuş ebe. Bizimkilerde az değiller. eşleri de kendileride kamunun ağırbaş yerlerindeler de haddini bildirmişler. devlet tercih etmelerinin sebebi de özele güvenmemeleri. ne hoş memleket Allahım!

  • sanemz  (22.04.23 10:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.