[]

Ev yemekleri satmak para kazandırır mı?

Evde yemek yapıp Trendyol, getir, Yemeksepeti üzerinden satalım diyoruz. prosedür, belgeler, izinler falan kenara bırakırsak para kazandırır mı?

dükkan açmak yerine ev için belgeleri alıp, 4-5 farklı çeşit yemekle başlayalım diyoruz. zaten lezzetli olunca siparişler de gelir. bulunduğumuz bölge orta gelirlilerin olduğu bir yer. baya bir restoran var, sirkülasyon çok fazla ama doğru düzgün ve lezzetli ev yemekleri yapan bir yer yok. öyle bir açık var yani. fiyatı da çok önemsemezler lezzetli olsun ve bu lezzet sürekli devam etsin bu bölge için yeter.

sarma, dolma, içli köfte, tavuk sote, pilav gibi yemeklerle başlayıp talebe göre çoğaltmayı düşünüyoruz.

 
kenara bıraktığınız dilimler epey masraflı ilk onları hesaplayın. bahsettiğiniz sıcak yemekler için açılışı stopajı kdv'si ne varsa ödemeniz gerekli. aylık ortalama min 5-6 bin tl. sıfır satış için konuştum. satış oldukça katlanır.


  • bisorumvargaliba  (21.04.23 03:52:31) 
Yapmak istediğiniz şey "dark kitchen". Bunu yapanlar aslında bi binaya endüstriyel mutfak kurup oradan yemek çıkarıyorlar ve sadece siparişle çalışıyorlar ama tabi ki bunu endüstriyel mutfak kurmadan da yapmayı deneyebilirsiniz.

Burada sorun, profesyonel olmadığınız için ve mutfağınız da endüstriyel olmadığı için üretebileceğiniz ürünlerin miktarının az olacak olması ve günden güne farklılık gösterebilecek olması. Bunları aşabilirseniz pekala para kazanabilirsiz pek çok dark kitchen'ın yaptığı gibi.
  • bk  (21.04.23 10:57:47) 
müşteri kitlesi önemli
dışardan genelde döner, kebap söylemeye alışkınız

  • bir soru sorcam  (21.04.23 14:14:28) 
İnstagram üzerinden şehrinizde direkt müşteriden sipariş ile satış yapmak daha avantajlı. Komisyon ödeme yok. Yaptığınız ürünün elinizde patlaması gibi bi durum da yok. Bu şekilde evden butik yemek ya da gün mezeleri yapan çok kişi var. Lezzetli yaparsanız zaten kulaktan kulağa ününüz yayılır.


  • naksidil  (21.04.23 17:01:11) 
Les gibi yemegi fahis fiyata satanlar bile batmiyorsa iyi para var demek ki bu islerde. Bence mantikli.


  • floydian  (21.04.23 17:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.