[]

Motorcu arkadaşlara soru

Az önce yazlık mont olarak şunu aldım:
www.motomax.com.tr

İyi yapmış mıyım, iyi korur mu bu beni? Kaliteli mi yani?
Sırf yazın yanı sıra bu bahar aylarında da üstüne mont geçirip kullanabileyim diye böyle bir şey aldım.

Bir de hiçbir mont ve korumanın vücudun ön kısmına yönelik koruma gayreti yok. Sırt, dirsek, omuz tamam ama göğüs boş.

Ben hayatımda bir kez kaza yaptım onda da yüz üstü düşüp sürüklendim. Niye ön tarafa koruma yapılmıyor?

 
çok iyi yapmışsın, knox çok iyi bir markadır, gerekli sertifikasyonu da sahip. ben de aynısı var ve yaz kış sadece bunu kullanıyorum. hava soğuksa üstüne normal günlük montumu giyiyorum, yazın sadece kendisiyle çıkıyorum.

düşmelerde kafanın dışında yüksek ihtimalle sırt,
omuz, bacaklar, eller ve ön kollar hasar alıyor. göğüs hasarı ihtimali az ama evet ihtimal var mı var. bu ceketin göğüs kısmında cırtcırtlı (microlock) koruma takma yeri var. yine motomax’ta satılıyor olması lazım. ondan alabilirsiniz. knox’u türkiye’de bulabiliyor olmak şaşırtıcı.
  • orient blue  (20.04.23 16:30:43) 
Hocam keske almadan sorsaydın, asfaltta sürüklenirsen file montun hiç bir esprisi yok. File mont ancak off road kullanimda direkt darbelerde iş görür. Asfalt için deri ya da kevlar alman lazım.


  • mirty  (20.04.23 16:58:38) 
şöyle yurtdışı sitelere bakabilirsin. bu sitede ciddi derecede fark vardı yerli sitelerle

www.fc-moto.de
  • hknty  (20.04.23 18:02:59) 
bu arada ek yapayım. evet knox'un bu modeli file fakat kuntik marka file montla karıştırmayın, bunlar sürtünmeye ve darbeye dayanıklı olarak üretiliyor, alelade tekstil ürünleri değil. biliyorsunuzdur bunun standartları var, bu ürünün de o standartlara uygun sınıf A sertifikası vardı yanlış hatırlamıyorsam, web sitesinden teyit edersiniz.

bir kaza anında sürtünmeden dolayı kolaylıkla yırtılıp parçalanmazlar ama yine de ek katman olarak sürtünmeye dayanıklı malzemeden bir dış katman kullanmak akıllıca olur. altta knox olduktan sonra üstüne fiyat performans ürünü, görece ucuz ama kaliteli ince bir dış katman alabilirsiniz.
  • orient blue  (20.04.23 19:53:09) 
En kötü senaryoya hazırlan, en iyi sonucu elde et.

Daha asfalta uygun bir mont seçilebilir, size kalmış.

Motomax'e gidip yüzyüze konuşarak hareket edin derim.
  • baldan kaymak  (20.04.23 21:40:35) 
En iyi ekipman, bakkala giderken bile giyebildiğin ekipmandır. Deri mont alıp yazın sıcağında "amaan bu sefer de giymeyeyim, hiç çekemem!" diyeceksen deri almamakla iyi yapmışsın. Knox işin ehli bir markadır ama tekstil ceketlerdeki sıkıntı kaza anında korumalar yerinden oynayabiliyor ve koruması gereken yeri tam koruyamayabiliyor. Deri ceket gibi vücuda iyi oturmuyor. Knox gibi fileli bir ceket giydiğimde 299 ile otobanda yardırmam. Daha sakin sürerim. Göğüs koruması cebi ekseriyetle Alpinestars ceketlerde oluyor. Yüz üstü düştüğünde (ki ben de düştüm) eller ile kendini koruduğun için göğüs o kadar problem yaratmıyor sanırım. Zaten mesele hayatta kalmaksa orası biraz şans/kader işi. Şahsen sadece göğsünden yara aldığı için ölen motorcuya hiç rastlamadım. Genelde kafa, bacak falan kopuyor. :) Özetle; sakin sürün, akıllı sürün, kaza yapmayın, fıtı fıtı gidin gerisini çok da şaaapmayın :)


  • motosiklet burclu adam  (21.04.23 05:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.