[]

Ecrimisil, tapuda üzerimize ait olmayan yeri kullanmak nasıl oluyor?

Bir tarla aldım, 250 m2 önünden 500 m2 arka tarafından bana ait değil, devlete aitmiş orası ama aldığım kişi 20 yıldır orayı da ekip biçtiğini söyledi, iki alanı da baya ağaçlandırmış hatta. Çam ve meyve ağaçlrı dikmiş. Bu alanları kullanmaya devam edeyim mi sizce? Eğer kiralamak ya da satın almak istesem nasıl bir yol izlemeliyim? Etrafını telle çevirsem bi sorun olur mu? Başıma bi iş gelir mi?




 
Bulunduğunuz ilcedeki milli emlaka gidip islemleri baslatmaniz gerekecek. Nasil bir yerde olduğunuzu bilmiyorum ancak köy statüsünde bir yer ise orman genel, tedas, kgm, dsi gibi kurumlardsn görüş isteyecekler eğer herhangi bir kurum olumsuz bir sey demezse orayi size satabilirler.

Daha fazla ayrinti icin milli emlak size yardımcı olacaktır..
  • blue eyes white dragon  (20.04.23 02:01:55) 
@liberal

aldığım kişi hiç bi işlem başlatmamış daha önce. vergi falan ödememiş yani. yine de gidip işlem başlatayım mı yani? zaten kırsalda bir yer.
  • zeleno  (20.04.23 10:27:30) 
o civardakilere sormak daha iyi olabilir, durduk yerde devletin birimlerini işe koşunca başa farklı işlerde açabiliyorlar.


  • babafingo  (20.04.23 22:51:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.