[]

kur korumalı mevduat

şimdi kardeşimin 850 bin lira gibi bir parası var. yurtdışına çıkacak. bu parayı nasıl değerlendirebilir? Mevduat 20 bine yakın para veriyor aylık ama türk lirasında tutmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. kur korumalı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?




 
  • sertac akin  (19.04.23 16:51:51) 
dolar - euro bozup girdim, kur çok yükseldiği takdirde en kötü girdiğin parayı olduğu gibi hesabına aktarıyorlar. Bugün aradım tekrar kontrom ettim bankacıyla sizi ilgilendirmiyor makas dediler.

tl ile girenleri bilmiyorum.
  • hayati cozemeyen adam  (19.04.23 17:00:39) 
Bir bankacı olarak standart KKM yapan herkes şuanda zararda. Neden çünkü faiz önemli değil, vadede TCMB kuru ne ise ona göre aradaki fark belirleniyor. Ama şuanda TCMB kuru ile Bankaların kuru arasında neredeyse 1 tl fark var. 100.000 dolarda 5000 dolar zarardasınız.

Örneklendireyim, diyelim kur 18 iken 100 bin USD ile KKM'ye girdiniz bugün TCMB kuru 19.4, size 19.4 kuruna göre faiz dışındaki katkıyı veriyorlar yani 1.940.000 TL ama siz bununla gidip 20,40'tan döviz almaya kalkıyorsunuz 95.098 USD alıyorsunuz.

opsiyonlu KKM yapan bankalar var. onları sorabilirsiniz, şuanda döviz cinsinden %20 faiz opsiyon verenler var.Bunda döviziniz baki bu arada.
  • FAtE  (19.04.23 17:50:51) 
opsiyonlu kkm nedir tam olarak?


  • anti-kahraman  (19.04.23 18:55:37) 
Alabiliyorsanız fiziki altın, alamıyorsanız da altın fonu alın. Gram alın derdim ama onda da makas çok açık. Fonlarda makas ya da vergi yok. Uzun vade olsa eurobond derdim, ama kısa vadede altın en iyi seçenek.


  • zeleno  (20.04.23 02:39:47) 
Opsiyonlu KKM, KKM + Opsiyon türev işlem gerektiriyor. Size standart KKM yapılıyor. Diğer taraftan KKM vadesinde PUT opsiyonu satma hakkını Bankaya satıyorsunuz, kullanım hakkı Bankada, bu nedenle Banka size bir prim ödüyor, bu prim dolar bazında şuanda %15-20 seviyesinde getiriye bile gelebiliyor. Bu şu demek; diyelim ki kur 19.40. KKM vadesinde kur > 19.40 olursa opsiyon geçersiz oluyor. Çünkü kur 19.40'ın üzerindeyse Banka bu opsyionu kullanmıyor çünkü piyasada 19.40'ın üzerine dolar satabilir neden 19.40 ile size satsın. Kur < 19.40 ise o zaman Banka bu opsiyonu kullanıyor ve size KKM'den dönen paranızı kullanarak o dövizi satıyor.


  • FAtE  (20.04.23 10:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.