[]

Yunanistan'dan Vize Alıp Selanik Üzerinden Almanya'ya Geçmek

Selamlar dün yine schengenle alakali bir soru sormuştum bugün benzer ama farkli sorularım var :)

Mayıs sonunda Almanya'ya gitme gibi bir planim var ancak Almanya çok geç tarihe randevu veriyor dolayısıyla Yunanistan'a başvurmayı düşündüm. Planım da şu şekilde; ilk önce Selanik'e geçeceğim oradan da direkt Berlin'e uçmayi düşünüyorum. Sorularım şunlar:

1. Vize başvurusunda bunu soylemeli miyim yoksa Yunanistana gezmeye gidiyorum diue yalan mı soylemeliyim

2. Daha sonraki başvurularimda boyle bir sey yaptığım icin sorun yaşar mıyım?

 
1. soylememelisiniz. yunanistan'a gidiyormus gibi otel rezervasyonlari falan yapin. vizeyi en cok kalacaginiz yerden almaniz lazim, soylerseniz almanya'dan alin derler.

2. yunanistan'dan giris yaptiginiz icin sorun cikacagini sanmiyorum.
  • lemmiwinks  (19.04.23 14:08:15) 
Yunanistanda daha uzun süre konaklamanız gerekiyor, eğer işi şansa bırakmak istemiyorsanız.


  • ruhen hastayim ben  (19.04.23 15:45:47) 
Almanya'dan vize alabilmek zor, Yunanistan için benzerini yaptım herhangi bir sıkıntı yaşamadım yalnız ben hazır gitmişken 1 gün konakladım.


  • mysql34  (19.04.23 16:26:34) 
kimse seni ab içinde takip edemez ki. kimseye bir şey söylemene gerek yok. yunanistan'a gideceksin normal. ülkeye giriş yapınca istediğin yerde istediğin kadar kalabilirsin. yunanistan'dan alıyorum ama almanya'ya gidicem demek gibi bir denyoluk yapmadığın sürece problem olmaz.
otel rezervasyonunu yunanistan'dan yapıp sonra iptal edersin olur biter.

  • bohr atom modeli  (19.04.23 16:30:33 ~ 16:32:08) 
giriste booking'den iptal edilebilir rezervasyon gostereksin yunanistan'da. schengen bolgesine giris yaptiktan sonra her geceyi nerede geciriyorsun, nerede konakliyorun diye bir takip yok. girdikten sonra almanya'ya mi ucarsin portekiz'e mi gidersin, vizenin suresi gecmeden ulkene dondukten sonra kimse ilgilenmez.


  • hot potato  (19.04.23 16:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.