[]

Samsung Galaxy s23 mu 14 pro mu?

Merhaba,

S23 u nasil bilirsiniz? Yurtdisindan iphone 14 pro mu yoksa trden s23 mu alsam kararsiz kaldim, aralarinda 4 5bin tl gibi bir fark oluyor. Ne dersiniz? Hali hazırda s10e kullanıyorum, batarya dışında memnunum.


 
iflah olmaz bir iphonecuyum oyumu iphonea basiyorum


  • ala09  (18.04.23 21:24:44) 
İkisi de çok iyi cihazdır, boyut hariç iPhone 14 Pro'nun eşiti S23 Ultradır yalnız.

iPhone'un video çekme becerisi daha iyi, bu hep böyle oldu ve devam ediyor ama fark eskiden olduğu kadar çok değil artık.

Hangisini alırsanız alın üzülmezsiniz. Hali hazırda Samsung kullandığınız için Samsung'dan devam etmek daha kolay olur.

iOS'e geçerseniz bir alışma süreci olur, alışkanlıklar sebebiyle bazı beklentileri karşılayamayabilir alışkanlıklar değişene kadar.

iPhone'un asıl avantajı altın standardı olması, yani her şeyin en iyisi iPhone'a göre yapılır. Kılıfın da en iyisi, kulaklığın da en iyisi iPhone'a göredir. Mesela iPhone'a geçince tam entegre airpods kullanabileceksiniz.
  • bk  (18.04.23 21:27:44 ~ 21:56:39) 
S23 Ultra +1

İkisini de inceledim çok kez. S23 Ultra daha büyük. iPhone daha küçük. Ekran büyüklüğü önemli bence. Bir kere alınca 4 5 yıl kullanılıyor çünkü. Hele bu telefonlar 5 yılı da geçer. Bu seviyede bir adım atılacaksa ekran büyüklüğü önemli. iPhone satarken değerini koruyor. Böyle bir gerçek var.
  • dissendium  (18.04.23 21:42:27) 
Boyut kucuk tercih ediyorum o nedenle ultra yi alternatif olarak düşünmüyorum, yalnizca bu iki telefon arasinda secim yapacağım.


  • kolaygelsin  (18.04.23 22:05:07) 
iphone se 2020'den S23'e geçtim. (güzel bir değişim kampanyasıyla)

Küçük hafif telefon seven biri için ideal bence. Pili hiç fena değil ama plus veya ultra gibi değil tabii. Akıcılığında hızında hiçbir sorun yok. Zaten daha önceki telefonum s7 idi(samsung beğenirim yani), s7'den ben de s10e veya s10 plus'a geçmeyi düşünüp son anda iphone almıştım iphonedan da memnundum ama.

Fotoğraf kalitesi çok iyi, video kalitesini sevemedim (profesyonel olarak bu işi yapıp kameralarla çalışıyorum). iPhone se/11 bile yapay sharpening eklemediği için daha doğal daha "kullanılabilir" video çekiyor bence. 14 pro çok daha iyi video kaydediyor. Yani video çekerim youtuber olurum yok bilmemneye video içerik üretirim hedefin varsa iphone'lar hala daha iyi ama ortalamada s23 de herkesi tatmin eder bence.(spesifik amacın yoksa)

s10e'den iyi bir upgrade olur. Fakat macbook falan varsa airdrop'u kaybetmek, kopyala yapıştır özelliklerini kaybetmek minik bir downgrade oluyor.

edit: sonuçta Türkiye'deyiz şunu da düşünmek lazım, 3 yıl sonra satarken veya değişim kampanyasına sokarken s23 daha az para edecek. Ama 14 pro yurtdışı modeli olduğu için oradan da kayıp olur tabii.

edit2: arada 4-5 bin fark olsa iphone 14 pro alırdım. Fakat minimum 256gb almak istediğim için herhalde 9 bin fark olurdu.
  • nhk ni youkosu  (18.04.23 22:34:14 ~ 22:45:51) 
S23 Ultra kullanıyorum. Her çeşit İPhone, Samsung ve başka androidler de kullandım. S23 Ultra çok başka bir seviye. Bakın İphone dışında telefon kullanmayan kardeşim bile S23 Ultra almaya karar verdi. Çok benzersiz özellikler ve özelleştirmeler var. Diğer konulara zaten değişmişler ama batarya konusunda da sıkıntı yaşamadım. 1.5 gün rahat gidiyor.


  • Başkalaşım  (19.04.23 00:34:40) 
iphone a para yetiyorsa iphone alıp geçeceksin bence.

iflah olmaz apple fanıyım. airpods, mac, iphone, 5 sene ömür, inanılmaz kamera, inanılmaz ekran. sıkmayan tasarım ve arayüz.

gücüm yettiğince iphone aga..

14 pm spor.
  • hayati cozemeyen adam  (19.04.23 01:30:42) 
S23 ultra, tek atar.

S23 mü i14 pro mu deseniz pro derim dışında yine s23 ama 256lığı. Onda 4.0 file tech var ve şarj daha uzun gidiyor teknoloji yeni.
  • baldan kaymak  (20.04.23 21:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.