[]

limon orucu bozuyor mu (if)

aralıklı oruç sorusu bu aslında :)

sodama koymayı severim ama bilmediğim için sade içiyorum sodayı uzun zamandır.

bir de şu sabah içilen versiyonu var. onu da yapmak istiyorum aç karnına.

nedir bu limonun durumu?

 
Yağ hariç besin değeri olan her şey bozar.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (18.04.23 11:07:09) 
var mı limonun öyle bir değeri? zaten bunu da bilmemem beni arada bıraktı :)


  • not sure if serious  (18.04.23 11:10:27) 
Bro limon dediğin bir meyve, yani şeftaliden teknik olarak bi farkı yok. Yani limon için sebze denildiği de olabiliyor ama sebze de bozar zaten. Bozar yani şeker içeriği var malum.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (18.04.23 11:12:57) 
Bozar. Kahvenin içindeki süt de bozar. Aklınızda olsun.


  • ruhen hastayim ben  (18.04.23 11:16:44) 
Bozar da aslında bozmasının bir önemi yok. yine o zaman aralığı için kalori açığı yaratmış olursun.
Ama vücut limit sonsuza giderken bütün balansını eşitleme niyetindedir dolayısıyla aralıklı orucun totalde kalori kısıtı dışında ekstra olan faydası sandığınız şekilde değil. Birim zamanda daha fazla yağ yakıyor gözükmeniz ( bunun hiç bir anlamı yok btw) totalde daha fazla kaybettiğiniz anlamına gelmiyor. Bir diyetin Size uygun olması, sürdürülebilir olması çok daha önemli. Siz if le sürdürebilir bir hayat kuruyorsanız mükemmel, içinde limonlu soda da varsa bence olabilir.

Tabii ki birine limonlu soda verlen birine verilmeyen bir de kontrol grubu olan bir deney yok elimizde ancak garantisi benim bir şey olmaz.
  • wallcan  (18.04.23 11:26:41) 
100 gram limonda 29 kcal var. 9,1 gram da seker. sodaniza koydugunuz iki üc damla limonun sekerini siz hsaplayin. bu kadar seker bozsa bozsa kumdan kale bozar.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (18.04.23 11:29:43) 
Bozmuyor diyerek meselenin limonata yapımına kadar uzamaması gerek.

Temel kaide şudur ki,
abdestte vücuttan çıkan oruçta vücuda alınanlar bozar.
  • diyecevaplandı  (18.04.23 12:35:29) 
Arkadaşım yıllarca if'le yaşadı, her sabah 1 litre suya yarım limonu sıkıp o limonlu suyu da içerdi, orucu açmadan. Gayet de işe yaradı. Bozmaz bence.


  • amelie poulain  (18.04.23 13:41:38) 
ben de epey uzun zamandır yapıyorum, son herhalde 3-4 aydır da 20-4 yapıyorum ve tam olarak kendi dengemi bulmuş durumdayım. sıkıntısız, rahat bir şekilde ilerletiyorum süreci.

her bir saat aralığı farklı mekanizmaların devreye girdiği bir bütün olduğu için hiç yoktan boş yere o bütünlüğe sekte vurmayayım istedim ancak atıyorum çay kahve gibi sıkıntı yok ama aşırıya kaçma deniyorsa hiç olmazsa akşam sigaramı churchill'le renklendireyim biraz dedim.
  • not sure if serious  (18.04.23 16:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.