[]

alkol alınan gecenin sabahı erken uyanma problemi

merhaba sevgili dionysos'lar.

akşam alkolü biraz fazla kaçırınca 4'te uyanma sorunuma nasıl bir çözüm bulabilirim bilen var mı?

sonrasında 2 saat boyunca yatakta dönüyorum belki şanslıysam sonra yeniden uyuyorum. bu ne yav? gölge oyunu'ndaki uyuyamayan teyzeye döndüm.

 
Probleme neden olan sorunu çözmek lazım. Problem ne? Alkol alınca erken uyanıyorsun. Çözüm nedir? Alkol almamak.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (18.04.23 10:27:55) 
bir problemi çözmek için tek çözüm eylemden vazgeçmekse çocuğu olmasını istemeyen herkes seksten vazgeçmeli bu mantıkla.


  • bohr atom modeli  (18.04.23 10:32:25 ~ 10:33:05) 
Birçok insanda oluyor bu. Ben de yaşıyorum o yüzden bakmıştım. Birkaç sebebi var.

Alkol derin uykuya geçişi hızlandırıyor
Vücut dehidrasyon moduna geçiyor ayrıca glutamin dengesizliği oluyor. Ek olarak idrar baskısı oluşabiliyor.

Su konusu en kolay çözüleni, yanınıza büyük bir bardak su koyun. Tuvaletiniz geldiyse yapın ama diğer ikisi için yapılacak çok bir şey yok. Tek seferde çok miktarda alkol tüketmeyin.
  • akhenaten  (18.04.23 10:35:30) 
Alkole bol suyla eşlik edince de aynı şey oluyor mu? Dehidrasyonu engellerseniz belki daha iyi uyursunuz.


  • kobuzchu kiz  (18.04.23 10:37:12) 
Bu sorunu çözen yegane ürün Alka Seltzer'dir. Daha uygun fiyata var talimata uygun şekilde kullanınca alkol sonrası gece uyuyamama/sabah kalkamama/mide bulantısı gibi sorunları çözüyor.

Hepsiburada'da yorum yazan arkadaşa yarıldım ve gerçekten haklı hahah -> "İçtiğimin aksami yatmadan once içiyorum böyle bisey yok arkadaş sabah çakı gibiyim bu ilaci kim urettiyse türbesi yapilmali"

www.hepsiburada.com
  • Lethe  (18.04.23 10:38:41) 
Yani evet mesela çocuk sahibi olmak istemeyen ama tavşan gibi ürüyen insanlar var, bunlar çocuk yapmamayı başaramadıkları için belki de seksi bırakabilirler, mantıklı bence.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (18.04.23 10:41:26) 
@kob oluyor sanırım ya. engelleyemiyorum nedense.

@lethe onu eskiden beri duyuyorum hiç denemedim. bir dahakine deneyeceğim teşekkürler. ayrıca güzel nick. lethe severiz.

@akh teşekkürler.
  • bohr atom modeli  (18.04.23 10:53:07) 
bir ek de ben yapayım. powerade :) hem su kaybı hem de mineral kaybı için çok başarılı. yardımı olacaktır.


  • kisa  (18.04.23 10:57:21) 
@Kaleci Saçlı bu noktada haklı. Sedatif bir etkisi var. Alkol uykudaki döngüleri bozar. REM'de çok daha az süre geçirirsin. Haliyle uyku kaliten de çok düşük olur. Buna bağlı olarak da erken ama tam olarak dinlenmiş ve güne hazır olmadan uyanırsın. Buna yönelik alkolü azaltmak ya da uykudan önce içmemek dışında başka çözüm yok.

Alkolün diüretik etkisi de hem dehidrasyona sebep olur hem de çok içtiysen sık sık tuvalate gitmek için kalkmana. Bununla mücadele için bol su tüketebilirsin içki ile birlikte. Alka seltzer ise uyandıktan sonrası için bir çözüm.

Su içmek vücuttaki alkol oranını (promil hesabında) çok az da olsa azaltacağı için uyku kalitene çok az da olsa etki eder belki ama kaliteli bir uyku için yeterli değil.
  • nawar  (18.04.23 11:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.