[]

Javascript - package işleri

ya bu update süreçlerinden inanılmaz yoruldum ben. çok sevmiyorum javascripti de zaten, o yüzden de çok bilgili değilim.

özet geçeyim;
diyelim ki Nextjs'i 12'den 13'e yükseltiyorum veya react'i 17den 18'e yükseltiyorum.

npm install next@latest react@latest react-dom@latest

dedim diyelim.
milyon tane hata verip yüklemiyor. force kullanmak zorunda kalıyorum. ama bunu da istemiyorum.

istediğim şey;

npm install next@latest react@latest react-dom@latest

yazdığımda uyumlu tüm paketleri de yüklesin, ben gidip tek tek paket yükseltmeyeyim.
uyumlu paket bulamadıklarını da bana liste olarak versin, projede çıkarıp atayım veya alternatif bulayım.

böyle bir eklentidir nedir bişey var mı bildiğiniz?

 
codemods diye bişey vardı next.js için, bu deprecated olan kodları otomatik düzeltiyordu falan, bi bak istersen.


  • plutongezegendegilmi  (17.04.23 21:01:07) 
npm-check-updates gibi kütüphaneler var kullandığınız fakat burada tüm paketlerin derleyicileri tarafından güncel tutulduğu ve kodlarınızın yeni versiyonlarda çalışacağını varsaymak gerekiyor ki yaşanan problemin kaynağı bu. yoksa teker teker yazmak veya npm sitesine girip en son versiyona bakmak eziyet değil.


  • simbolmina  (17.04.23 22:18:50 ~ 22:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.